На базі 95-ї бригади тривають збори з командирами взводів, фото

15:12, 16.05.2020

Підготовка командирів взводів ЗСУ триває на базі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади під Житомиром вже кілька днів.

 

Як інформує «Україна молода», про хід зборів з командирами повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

 

«Не сподівайтеся, що ворог не прийде, а покладайтеся на свою готовність, чекаючи зустрічі з ним», - цитують українські військові відомий твір давньокитайського полководця Сунь Дзи «Мистецтво війни», який навіть у наш час є настільною книгою вояків країн НАТО.

 

 

У Генштабі ЗСУ наголошують, що  саме цю цитату Сунь Дзи обрали девізом для  комплексної підготовки, яку проходять командири взводів на базі 95-ї ОДШБр.

 

 

«Адже командир має стати сталевим стержнем свого підрозділу та надихати його на максимально успішне виконання поставлених задач», - йдеться у повідомленні.

 

 

Програма зборів передбачає заняття з повітрянодесантної підготовки, захисту від зброї масового ураження, тактичної медицини, спеціальної, тактичної та вогневої підготовки.

 

 

«Подібні заняття необхідні, адже командир взводу – в першу чергу офіцер, який безпосередньо знаходиться на полі бою зі своїми підлеглими. І, для ефективних рішень в екстремальних ситуаціях, йому необхідно мати суттєвий запас навичок та знань», - стверджують у Генштабі ЗСУ.

 

 

Відтак, командири взводів підвищують рівень своїх знань за фахом, а також удосконалюють практичні та методичні навички, щоб й надалі бути гарними наставниками для своїх підлеглих.

 

 

І, взагалі, як казав Сунь Дзи: «Ніколи не знаєш в якій ситуації можуть знадобитись ті чи інші знання, тому, найкраще - це постійно їх нарощувати».

 

 

 

Як повідомляла «УМ», 13 травня поблизу Краматорська, під час десантування у воду загинули бійці Сил спецоперацій: майор Андрій Супріган і сержант Дмитро Кузьменко. 

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.