Великдень святкують захисники України на передовій, фото

20:50, 19.04.2020

Українські військові традиційно святкують Великдень на передовій лінії фронту в складі Об’єднаних сил на Донбасі. Великодній ранок захисники України зустріли в окопах на передовій, на бойових позиціях та в місцях несення служби.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил у неділю.

 

«Христос Воскрес!» - традиційне Великоднє вітання звучить сьогодні в усіх військових колективах, які у складі Об’єднаних сил виконують завдання з відсічі і стримування російської збройної агресії на сході України», - йдеться у повідомленні ООС.

 

 

Зазначається, що десятки військових капеланів разом з віруючими військовослужбовцями вознесли молитву за повернення миру та процвітання України, за здоров’я і благополуччя усього українського народу.

 

 

Відтак, українські воїни спільно з усією країною куштують сьогодні традиційні паски, писанки, крашанки та інші святкові смаколики.

 

 

Пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, яка виконує бойові завдання на Луганщині, повідомляє, що капелани Максим Чебан та Олександр Петрушкевич із самого ранку святили паски, молилися та раділи чудесному Воскресінню Господньому разом із нашими захисниками на передовій.

 

 

Капелани просили у Бога упокоїти душі полеглих побратимів, зцілити тих, хто був поранений. Просили миру на звільненій від окупації суверенній Україні, божого захисту для тих, хто воює за свою Батьківщину.

 

Бійців привітав із Великоднем і командувач ООС, генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

 

«Традиційно на Великдень вся родина збирається за одним столом. Однак далеко не всі рідні можуть бути в цей день разом. Багато українських воїнів захищають свободу і незалежність свого народу у районі проведення операції Об'єднаних сил. В ці дні ми згадуємо наших героїв, вдячно молимося за кожного, хто віддав найдорожче, — своє життя, за майбутнє України», - зазначив командувач Кравченко.

 

 

Генерал-лейтенант переконаний, непоборна віра у світле майбутнє обов'язково принесе Перемогу!

 

«Ми вистоїмо у боротьбі з ворогом та разом зробимо нашу армію непереможною, а країну — процвітаючою», - додав пан Кравченко.

 

І додав: «Бережи Вас Господь! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!».

 

 

Як повідомляла «УМ», на цьому тижні воїни 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців відкрили меморіал пам’яті полеглих побратимів у війні на Донбасі з російськими окупантами.