В Ірпені затримали паліїв річкового очерету, фото

09:22, 19.04.2020

Тоді як більшість мешканців Київщини, Житомирщини та інших регіонів потерпають від лісових пожеж і диму, який заполонив столицю і передмістя, для окремих людей – це лише розвага і спроба зажити сумнівної «слави» у соцмережах.

 

Подібних «героїв»-паліїв затримала поліція в Ірпені в суботу.

 

Як інформує «Україна молода», правоохоронці підозрюють двох молодиків у підпалі сухого очерету на березі річки Ірпінь.

 

«Коли поліцейські виявили в мережі Інтернет відео, де двоє молодих людей на моторолерах без номерних знаків підпалили очерет на березі річки Ірпінь, відразу розпочали їхні пошуки», - повідомляють у Нацполіції.

 

Працівники Києво-Святошинського відділу поліції оперативно встановили осіб, які були зафіксовані на відео. Двох порушників доправили до відділу поліції, де з ними працюють слідчі.

Це - 28 та 29-річні жителі Ірпеня. Поліцейські вилучили їхні транспортні засоби – моторолери, на яких вони пересувались.

Інформацію про підпал внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. ст. 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.

 

Вирішується питання щодо оголошення підозри молодикам. За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує штраф від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Як повідомляла «УМ», на Житомирщині дві доби вирувала масштабна пожежа, яка охопила шість лісгоспів та знищила майже 40 будинків в Овруцькому районі.

 

Вітер приніс дим від пожеж на вулиці Києва і столичного передмістя. Рейтинг індексу якості повітря QIAir показав, що Київ - світовий лідер з забрудненого повітря вже дві доби поспіль.