«Олександр Охрименко» вперше вийшов в море з військовим екіпажем, відео

16:56, 13.03.2020

Вперше в море у якості військового аварійно-рятувального судна вийшов “Олександр Охрименко”, який нещодавно передали ВМС України зі сфери управління Міністерства інфраструктури.

 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

 

“З початку нового навчального року в акваторії Чорного моря йде процес здачі курсових завдань, який є складовою частиною програми підготовки кожного корабля та катера до виконання завдань за призначенням. Демонстрували морську навченість екіпаж фрегату “Гетьман Сагайдачний”, патрульного катера “Прилуки”, команди Islands “Старобільськ” та “Слов’янськ”, – йдеться у повідомленні.

 

За цей час сформували екіпаж “Олександра Охрименка”, який вивчав матеріальну частину й специфічне обладнання.

 

Схожого універсального судна у національних ВМС раніше не було. Його тактико-спеціальні характеристики дозволяють проводити пошуково-рятувальні роботи в морі та надавати допомогу аварійним надводним кораблям, підводним човнам та літальним апаратам, рятувати екіпажі та буксирувати пошкоджені об’єкти.

 

Також аварійно-рятувальне судно “Олександр Охрименко” може проводити роботи зі збору розлитих нафтопродуктів, адже має на борту відповідне устаткування.

 

Рятувальний корабель можна застосовувати для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт, воно може забезпечувати гасіння об’єктів як в порту, так і в морі. На кораблі встановили три пожежні лафети, якими подається струмінь води до 30 метрів.  Також за потреби може подаватися і повітряна піна.

 

 

Це лише перший вихід в море аварійно-рятувального судна у якості військового корабля, проте екіпаж переконаний, що у них все вийде якнайкраще, а сприятимуть цьому постійні тренування та виходи в море.