Сергія Сивохо виштовхали активісти «Азову», фото, відео

14:54, 12.03.2020

Ветерани полку "Азов" виштовхали радника секретаря РНБО Сергія Сівохо з його власної презентації "Національної платформи примирення та єдності" на Донбасі.

 

Як передає ВВС News Україна, ветерани полку закидали раднику секретаря РНБО, що він говорить про внутрішній конфлікт, а не війну проти Росії.

 

Як можна побачити на відеозаписі, ексазовці обступили Сивохо і на підвищених тонах щось йому доводили. Паралельно вони зламали стенд із назвою програми Сивохо.

 

Також лунали нецензурні заклики на адресу Сивохо, щоб він їхав у Ростов.

 

Потім чоловіки зі словами "до побачення" почали виштовхувати радника секретаря РНБО у бік виходу з будівлі. І робили це так інтенсивно, що Сивохо впав на підлогу. 

 

 

Підвестися йому допомогли помічники. “Співробітники поліції не змогли зупинити дії “Нацкорпусу”, – повідомляють журналісти.

 

Пізніше у Facebook Сивохо прокоментував конфлікт. Він написав, що нападникам на нього потрібен не мир, а війна, тому що на ній можна заробити.

 

"Деяким мир не потрібен. Вони хочуть війни. Тому що, війна - це бізнес і великі гроші. Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу і наш діалог", - написав він.

 

Трохи раніше радник секретаря РНБО розповів на своїй сторінці про саму презентацію.

 

"Більше 40 представників ЗМІ, члени громадських організацій та міжнародної спільноти, представники Офісу президента і нового МінТОТ, релігійних конфесій та профільних робочих груп прямо зараз збираються в одному залі.

 

Сьогодні ми робимо перші кроки до миру. Починаємо шлях, на який за 6 років ніхто не наважився вийти. Шлях до миру через діалог", - писав Сивохо.

 

“Це не організація, це не фонд. Це центр, який об’єднує державні і громадські ініціативи”, – сказав Сивохо.

 

За його словами, “платформа” називається національною, оскільки в Україні багато проблем. Серед них Сивохо назвав “бурштинову республіку на Волині, гранітну республіку в Житомирській області, проблеми на Закарпатті”.

 

“За шість років через війну було вбито понад 13 тисяч українців. Контрабанда, корупція, свавілля навколо лінії розмежування. Пріоритет державної політики президента – мир в Україні. Ми готові разом розробити дієву політику для реінтеграції Донбасу”, – зазначив Сивохо.

 

“Донбас, який усі любили і яким гордилися. Донбас дивував і медичними досягненнями, і будівництвом нових стадіонів. Саме такий Донбас ми хочемо повернути, а разом ми можемо це зробити”, – заявив Сергій Сивохо, відомий як гравець команди КВН із Донецька.

 

Партія “Національний корпус” підтвердила участь у спротиві “Національній платформі” Сивохо в заяві про “пікетування” комплексу “Парковий”.

 

“Ми вважаємо категорично неприпустимим проведення подібних заходів. Сивохо – сепаратист і ватник, який називає агресію Росії “внутрішньоукраїнським конфліктом”. Організовуючи подібні “платформи миру”, він лише розповсюджує кремлівську пропаганду і зіштовхує українців лобами. На Росію напала Росія, а не Донбас. Нам нема чого ділити з жителями Донбасу, ми – один народ. Наш ворог- Путін. Сивохо не має права очолювати діалог між українцями. На чолі платформи з діалогу може стояти тільки ветеран з Донбасу, який захищав свою Батьківщину!” – ідеться в повідомленні на партійному сайті “НК”.

 

Правоохоронці затримали і доставили у поліцейський відділок 15 осіб, які влаштували сварку та штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивохо повідомляє пресслужба поліції Києва.

 

“Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень”, – йдеться у повідомленні.

 

 

Слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ: хуліганство.

 

Нагадаємо, Сергій Сивохо  в ефірі телеканалу “Наш” 10 березня розповів, що в процесі інтеграції України в НАТО немає жодних змін, а реальні перспективи вступу до Альянсу відсутні.

 

“Це ж видно неозброєним оком, що нічого не відбувається в цьому напрямку. Так, є прагнення, так, воно закріплене в документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, у НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії”, – сказав Сивохо.

 

 

Додамо, на противагу подібним заявам, нинішній глава МЗС Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що Україна зможе стати членом НАТО і з окупованими територіями.