Зеленський: за 4 роки зарплати в Україні будуть, як у Польщі

12:15, 11.02.2020

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що протягом 4 років рівень середньої зарплати в Україні наблизиться до рівня зарплат в Польщі.

 

Відео "Один робочий день Президента України", опубліковане Офісом президента

 

"Я дуже хочу, щоб у нас середня заробітна плата була, як у Польщі. Я впевнений… ну, я хочу вірити, що ми за ці 4 з половиною роки, може ми здійснимо цю мрію",- сказав Зеленський.

 

Президент пояснив, що орієнтується саме на Польщу тому, що там, за його словами, вже декілька мільйонів українців, а повернутися вони захочуть лише тоді, коли в Україні будуть такі самі зарплати.

 

 "Хоча б трішечки менше ніж в Польщі, вже нормально, хоча б 70%  від польської заробітної плати. Я думаю, що переможе все ж таки, що ти хочеш бути вдома",- сказав президент.

 

Нагадаємо, за даними посольства України в Польщі, кількість трудових мігрантів з України до Польщі з 2014 року зросла вп’ятеро: з понад 300 тисяч до приблизно півтора мільйона.

 

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що реальні зарплати в Україні здатні наздогнати польські за 7-10  років.

 

Сьогодні середня зарплата в Польщі приблизно в 3,5 рази більша ніж в Україні.