Мати Окуєвої хоче, щоб суспільство знало ім’я замовника вбивства її доньки

16:19, 14.01.2020
Мати української добровольця Аміни Окуєвої Ірина Камінська вимагає аби ім'я замовника вбивства її доньки озвучили публічно.

 

Про це повідомляє пресслужба МВС.

 

"Я прекрасно розумію, хто стоїть за цим і хто замовив мою доньку, тому що вона не давала спокою тим, кому не дає спокою свобода і незалежність України…Для мене дуже важливо, щоб пролунала інформація про те, хто замовник. Я розумію, що над цим буде працювати слідство, хоча для мене там нічого нового не буде, але дуже важливо, щоб цю інформацію озвучили", - сказала вона.

 

Вона назвала дуже важливою новиною інформацію про те, що правоохоронці знайшли людей, які виконали вбивство.

 

Мати Окуєвої вважає, що інформаційна і гібридна війна в Україні триває. Після зустрічі з міністром МВС Арсеном Аваковим вона додала, що почуте нею доводить, що слідство працює у правильному напрямку і причетних до злочину покарають.

 

Зазначається, що зустріч із Аваковим відбулася на прохання Камінської.

Як повідомляла УМ, 12 січня, поліція затримала групу кілерів, підозрюваних у низці вбивств, у тому числі – в убивстві української чеченської активістки, учасниці АТО Аміни Окуєвої 2017 року.

 

Ввечері 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.

 

Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2". Це вже не перший раз, коли на Окуєву та її чоловіка вчиняли напад.

 

 

1 червня 2017 року у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва. На їхню думку, напад здійснив досвідчений кілер, якого готували в ФСБ або ГРУ РФ.