У Каховці протестували під поліцейським відділком через вбивство: палили шини й кидали димові шашки

09:40, 05.01.2020

Під управлінням поліції в Каховці (Херсонська область) триває спонтанний мітинг через вбивство місцевого жителя, під час якого був присутній поліцейський. Будівлю закидали димовими шашками й піротехнікою.

 

Про це повідомляє місцеве видання «Мост».

 

Мітинг почався вдень у суботу, 4 січня, після зустрічі місцевих жителів із керівництвом поліції щодо розслідування вбивства 26-річного чоловіка. На місці події був присутній працівник поліції, що й викликало обурення в містян.

 

Пояснення керівництва їх не влаштували, тому зустріч переросла в акцію протесту. Протестувальники палили шини та запускали фаєри. Вулицю біля відділку поліції перекрили силовики.

 

Частина з протестувальників вирушила до будинку, де відбулося вбивство, з вимогою видати поліції відео з камер спостереження, яке, за словами хазяїна будинку, зникло.

 

За даними «Моста», на неділю, 5 січня, планується ще одна акція під районним відділком поліції.

Каховський відділ поліції закликав містян «дотримуватися норм чинного законодавства, акції проводити виключно в мирний спосіб, не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконання службових обов’язків».

 

Глава Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв повідомив, що розслідування вбивства 26-річного чоловіка бере під особистий контроль і планує разом із обласним прокурором зустрітися з його родиною. 

Як повідомляє видання міста Херсона «0552.ua», 1 січня відбулася стрілянина між двома жителями Каховки: 29-річний чоловік щонайменше 15 разів вистрілив у бік 26-річного Володимира Чебукін, колишнього чоловіка своєї співмешканки. Нападника затримали, а подію кваліфікували як замах на вбивство.

 

Від отриманих поранень Чебукін 3 січня помер. Того ж дня Каховський міський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави, а поліція перекваліфікувала підозру як «умисне вбивство».

 

Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, однак підозрюється нині лише один.

 

«Реаніматолог вийшов і сказав, що там залізні кулі з автомата. І взагалі, сказав, що там було три види, три різних зброї», — передає слова матері загиблого Олени Чебукін «Мост».

 

Під час убивства на місці події був присутній поліцейський — протестувальники вважають, що цей факт може вплинути на розслідування.

 

Поліція Херсонської області підтвердила, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції.

 

«На теперішній час відносно поліцейського призначене проведення службового розслідування та відсторонено від виконання службових обов’язків, а державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст. 365 Кримінального кодексу України», — зауважили у відомстві.

 

Справу щодо вбивства чоловіка у Каховці, до якого може бути причетний поліцейський, передали у слідче управління обласного відділу поліції для неупередженого розслідування,  заявив начальник поліції Херсонської області Олександр Прокудін.

 

«Наразі усі матеріали кримінального провадження передані у слідче управління обласного главку поліції для проведення неупередженого та всебічного розслідування. В разі доведення причетності працівника Каховського відділу поліції до скоєння злочину він понесе найсуворішу відповідальність, передбачену чинним законодавством», — йдеться у повідомленні.

 

Водночас очільник обласної поліції закликав користувачів соцмереж утриматися від несправедливих висловів та коментарів на адресу поліції. Він запевняє, що досудове розслідування проводиться належним чином, усі дії поліції перебувають під процесуальним наглядом прокуратури.