Зеленський просить українців повідомляти про корупцію в НАБУ (відео)

13:12, 23.09.2019
Президент Володимир Зеленський закликає українців взяти участь у "масштабному" флешмобі - спробувати жити по-іншому: не носити хабарі, не пиляти бюджет, доносити сміття до урн та повідомляти про корупцію до НАБУ.
 
Відповідне відеозвернення Володимир Зеленський оприлюднив у Facebook.
 
"Настав час для наймасштабнішого челенджу... Для цього потрібне тільки одне - жити за законом. Шлях України до успіху - це дорога з двостороннім рухом. Ми як влада будемо працювати чесно, але нам потрібен і ваш рух назустріч", - сказав Зеленський.
 
За його словами, влада не зможе відродити економіку, якщо люди не будуть платити податки.
 

"Це стосується кожного - від олігарха до водія таксі. Ми не зможемо подолати корупцію, якщо ви будете заплющувати на неї очі або ставатиме співучасником розпилу державних коштів", - пояснив президент.
 
Він закликав не мовчати, якщо "від вас вимагають хабар, пропонують відкат чи будь-яку іншу корупційну схему".
 
"Не потрібно писати у соцмережах "всьо пропало, ці такі самі як ті, Зеленський понаставив своїх рєшал. Ні. Ось телефон - це гаряча лінія НАБУ - дзвоніть і повідомляйте. ... Давайте доведемо самі собі, що українці можуть жити по-іншому, жити чесно і за законом", - закликав глава держави.  
 
Зеленський також оприлюднив номер гарячої лінії НАБУ - 0 800 503 200 - і запевнив, що правоохоронці будуть реагувати на всі повідомлення і карати винних.
 
Він додав, що Європа починається не з державного кордону, а з недопалка, який летить у смітник, з пристебнутого ременя безпеки, з оплачених компослуг та податків і з відповіді "Ні!", коли вашій фірмі пропонують на тендері "нагнути" державу.
 
Зеленський закликав українців щодня "маленькими кроками іти на зустріч новій ментальності" і додав, що починає з себе, підписуючи закон про імпічмент.