В Умані відкрили «Сучасну Софіївку» (фото)

11:07, 16.07.2019
В Умані оновили історичну частину унікальної пам’ятки садово-паркового мистецтва - Національного дендрологічного парку "Софіївка". Тут відкрили нову "Сучасну Софіївку" в стилі єдиного в Східній Європі фентезі-парку.
 
Про це повідомляють у Черкаській обладміністрації.
 
Тож нині цей дендропарк дарує відвідувачам унікальні композиції та арт-об’єкти, де дивовижний світ української культури та міфології поєднався зі світом древнього Сходу.
 
Світломузична арт-інсталяція з портретом Софії Потоцької, інноваційне 3D-мапінг шоу "Душа лісу", стилізована вхідна група, поряд з якою представлені картини з періодами розвитку "Софіївки", оглядовий майданчик, водоспад "Дракони", традиційна українська садиба з символічною атрибутикою та найяскравішими представниками української міфології, японський сад з озером, альтанками, садом каменів, багатофункціональний дитячий майданчик - усе це та ще безліч іншого зможуть відтепер побачити містяни й туристи.
 
 
Адже такі оновлення й реконструкції сприятимуть ще більшій його популяризації та відвідуваності.
 
 
"Сучасна Софіївка" розміщена в Умані по вулиці Садовій, 53, напроти центрального входу в дендропарк.
 
 
До речі, напередодні в Умані відкрили ще й комплекс водоспадів "Тризуб Посейдона" та набережну Осташівського ставу.
 
 
Як сказав у день відкриття міністр культури України Євген Нищук, міністерство культури наразі опрацьовує номінаційне досьє щодо внесення Національного дендропарку "Софіївка" до списку світової спадщини ЮНЕСКО.