Як правильно приготувати каву в джезві? Традиційно, вважається, що її треба тричі закип’ятити. Так готують каву по-турецьки. Але це зовсім не правильно, каже кавовий експерт Вадим Грановський.
Він понад 15 років займався кавою за кордоном, став чемпіоном Великої Британії із приготування кави у джезві. Та останні кілька років повернувся до України та відкрив власну мережу кав'ярень у Києві.
Секрети приготування напою Грановський відкрив в інтерв’ю медіаплатформі IDEALIST.media.
“Якщо хочете зберегти смак кави - в жодному разі не можна доводити каву до кипіння”, - радить Грановський. І пояснює.
Коли вариш каву, перед тобою стоїть задача спіймати в чашку аромат перемелених зерен.
“А якщо кава закипить, всі ці масла буквально згорять. І смак кави зіпсується”, - розказав Грановський.
І це не єдиний стереотип про каву, який дуже далекий від істини.
Дивіться у повному інтерв’ю, чому еспресо далеко не найміцніший кавовий напій; скільки чашок кави можна пити на день, щоб не нашкодити здоров’ю. Та чому українська кава може смакувати навіть краще, ніж відомі італійські марки.
Російські загарбники в суботу, 18 січня, завдали ракетних ударів по Запоріжжю. Унаслідок атаки значних пошкоджень зазнав Свято-Андріївський кафедральний собор Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). >>
За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито дві групи паліїв, які на замовлення підпалювали автівки військових та релейні шафи на залізниці. >>
Оперативники ДВБ спільно зі співробітниками поліції Києва ліквідували угруповання, яке постачало у комендантську годину для vip-клієнтів наркотики та повій. Правоохоронці затримали 11 фігурантів та оголосили їм про підозри. >>
В штаті Каліфорнія, США, в окрузі Лос-Анджелес, спалахнули лісові пожежі. Ввечері 8 січня вогонь дістався Голлівудських пагорбів, рятувальники евакуювали 130 тисяч людей. >>