Обоє розчаровані: як Уляна Супрун та Ігор Мосійчук відреагували на рішення суду (відео)

15:56, 14.02.2019

Ініціатор позову Ігор Мосійчук та Уляна Супрун обоє залишилися незадоволені рішенням судді Сергія Каракашьяна, який повернув повноваження Удяні Супрун. 

На суді під час оголошення рішення радикал Ігор Мосійчук та Уляна Супрун сиділи через одне крісло. Обоє сприйняли слова судді з усмішкою, втім у кожного вона означала своє.


На брифінгу після судового засідання пані Супрун подякувала уряду, що він таки розблокував роботу міністерства охорони здоров'я.

Втім, рішення судді Сергія Каракашьяна її незадовільнило. Адже той фактично констатував, що тепер не мусить приймати рішення, бо це вже зробив Кабінет міністрів. "Ну маємо наше правосуддя, як воно працює", - прокоментувала Супрун. Та водночас додала, що зранку вже почала підписуватити документи на доставку ліків в регіони України.


А от радикал Ігор Мосійчук після засідання суду заявив, що зупинятися не збирається. Мовляв, Радикальна партія вже реєструє у Парламенті проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розкрадання коштів в МОЗі. За словами Мосійчука, йдеться про «страшні цифри», і їх вже встановила Рахункова палата України.

Як повідомляла УМ, 14 лютого Окружний адміністративний суд Києва поновив Уляну Супрун на посаді виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я.

13 лютого Кабінет міністрів прийняв розпорядження, яке дозволило Супрун частково виконувати обов'язки в.о. міністра, зокрема підписувати документи щодо розподілу ліків і  вакцини.

На підставі цього розпорядження суддя через 9 днів скасував рішення того самого Оболонського суду про тичасове відсторонення Уляни Супрун