Під Києвом зі стріляниною вирізали столітні дуби (фото, відео)

12:03, 25.09.2018

У Бучі зрізали столітні дуби на забдові. Цьому намагалися завадити місцеві активісти, але робітників із бензопилами охороняли тітушки, конфлікт переріс у сутички зі стріляниною.

Про це повідомляє Громада Приірпіння.

"24 вересня на земельній ділянці поблизу "Кампи" представники забудовника зрубали біля 30 живих дерев. Це столітні дуби та рідкісні граби. Робітників з бензопилами захищали молодики спортивної зовнішності, так звані тітушки. Вони діяли за тим самим сценарієм, що і в Гостомелі – там за півгодини вирізали ліс на ділянці, площею 60 соток", - зазначає видання.



Активісти викликали поліцію та відділ благоустрою Бучанської ради, однак тітушки не впускали працівників поліції та ради на територію комунальної власності.

Місцева мешканка Наталія Смаль розповідає, що намагалася зняти на відео вирубку дерев, але їй підноги почали кидати вибухові пакети.

Депутат Бучанської ради від “Свободи” Олександр Животовський додає, що вирубку не могли зупинити.

"Мені зателефонував Іван Окоєв й попросив поїхати на місце розбиратися. На моїх очах впало 4-5 живих дерев. Приїхала слідчо-оперативна група, ми хотіли разом з ними пройти на територію комунальної власності але нас не пускали молодики спортивної зовнішності в балаклавах. Не пустили вони й начальника поліції Ірпеня, який приїхав згодом. Пізніше приїхав підрозділ з 10 чоловік, але й вони не змогли пройти на територію вирубки", – розповів він.

Тітушки відкрили стрілянину по активістам.

Увага! У відео використовується ненормативна лексика.



Правоохоронці змогли потрапити на територію лише після приїзду спецпризначенців, які почали затримувати "охоронців".

"Тітушки відстрілювалися, вони кидали в натовп через паркан вибухові пакети", - додає депутат.

Поліція вилучила в тітушок зброю, набої, газові балони.





Однак, як зазначила Олена Жежера, всіх затриманих відпустили.


Ділянку, де стався конфлікт, було передано в оренду ТОВ "Комфорт ЛТД". Тепер бучанські депутати вимагають розірвати договір.

"Причина розірвання договору оренди – порушення умов договору. Бучанська рада не давала дозволу орендарю на вирубку лісу. У 2012 році виконком надав їм рішення на вирубку сухостою на цій території, але ніяк не живих дерев. Вони різали живі дуби та граби. Якщо юридичний відділ не підготує цей проект рішення, ми будемо вносити це питання з голосу на сесії 25 вересня. Якщо вони при нас без дозволу різали дерева, то до наступної сесії цілий місяць чекати немає сенсу – на цій ділянці буде пустир", – пояснює Олександр Животовський.

"Громада Приірпіння" додає, що конфлікт навколо ділянки давно перейшов на стадію судової тяганини, але забудовник Антон Мирончук та його компанія "Орлан Інвест Груп" планують будувати на місці лісу в Бучі висотні будинки і вже їх рекламують.

Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ "Комфорт ЛТД" та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду та програли. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.