Авдіївку обстріляли окупанти зі Спартака (фото)

09:40, 24.03.2018

Cпостерігачі СЦКК провели фотофіксацію наслідків обстрілу Авдіївки та встановили, що вогонь по цивільній інфраструктурі міста вівся із застосуванням мінометів 120 калібру з населеного пункту Спартак поблизу окупованого Донецька. Обстріля відбувся у п’ятницю.

 

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК в суботу.

 

"23 березня встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі противник вів з н.п. Спартак у період з 13:20 по 14:20, застосовуючи міномети 120 калібру.  Зафіксовано влучання боєприпасів у господарські будівлі та присадибні ділянки мирних мешканців садового товариства "Персик", розташованого у районі залізничного перегону Авдіївка – Донецьк. На цих ділянках частково зруйновано дачні будинки, пошкоджено огорожу", - повідомили в СЦКК.

 

 

Ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Загалом по населеному пункту противник випустив шість мін.

 

 

Спостерігачі місії ОБСЄ поінформовані про подію, зазначили у штабі.

 

 

«Подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про явне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення», - додають у штабі АТО.

 

Загалом протягом 23 березня бойовики 3 рази порушили перемир'я - постраждалих немає. Окрім обстрілу Авдіївки, близько опівночі противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по позиціях сил АТО поблизу Мар’їнки, а міномети калібру 82 мм застосував неподалік Кам’янки.

 

На Луганському напрямку упродовж доби зберігалася тиша.

 

Як повідомляла «УМ», 23 березня бойовики зірвали перемир'я, яке тривало дві доби, обстрілявши Авдіївку зі 120 мм мінометів.

 

Раніше українська сторона СЦКК заявляла про те, що використовуючи "режим всеохоплюючого перемир’я",  бойовики приховано зосереджують військову техніку та озброєння на території, тимчасово непідконтрольній Україні.