У Пхенчхані відкрили зимову Олімпіаду-2018 (фото)

19:50, 09.02.2018

Офіційна церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор-2018 відбулася у Пхенчхані (Південна Корея) в п’ятницю.

 

Церемонія розпочалася з традиційної театралізованої вистави з елементами місцевого фольклору і міфології.

 

Корейський колорит був представлений глядачам на стадіоні і телеглядачам з усього світу.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ.

 

 

Після театралізованої вистави відбувся парад команд, де Україну представили провідні атлети в 9-ти з 15-ти зимових видів спорту: у біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, фристайлі, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, скелетоні і лижному двоборстві.

 

Всього нашу команду в Кореї будуть представляти 33 атлета.

 

Прапороносцем збірної України в Пхенчхані стала капітан жіночої збірної з біатлону, олімпійський чемпіон Сочі-2014 Олена Підгрушна.

 

 

Також особливістю церемонії став той факт, що команди КНДР і Південної Кореї пройшли в одному строю під прапором об'єднаної Кореї.

 

 

У свою чергу, збірна Росії не була допущена до Ігор. Окремі атлети цієї країни, які отримали право участі в Олімпіаді, пройшли під Олімпійським прапором і в нейтральному статусі "Олімпійські атлети Росії".

 

 

Після цього з промовою виступив президент МОК Томас Бах, а президент Південної Кореї Мун Джеін оголосив ігри відкритими.

 

 

Потім на стадіон був внесений олімпійський прапор - біле полотнище з п'ятьма переплетеними олімпійськими кільцями. А кульмінацією Відкриття стало запалення олімпійського вогню.

 

 

Фігуристка Кім Єн А - олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 і срібний призер Сочі-2014 - прийняла факел з рук спортсменок жіночої команди Кореї з хокею з шайбою і запалила олімпійський вогонь над стадіоном.

 

 

Участь в естафеті Олімпійського вогню з Греції до Південної Кореї брали понад сім тисяч людей, а також один робот.

 

 

Усього у Пхьончхані розіграють 102 медалі у 15 видах спорту, участь в Іграх візьмуть 92 країни. Для Еквадора, Еритреї, Косово, Малайзії, Нігерії та Сінгапуру ці зимові ігри стануть дебютними.

 

Завершаться XXIII зимові Олімпійські Ігри 25 лютого урочистою церемонією закриття.