Як пройти опалювальний сезон

13:49, 16.10.2021
Як пройти опалювальний сезон

Цілі категорії споживачів не можуть купити газ навіть на ринкових умовах. (facebook.com/YVitrenko)

В країні розпочинаєтся опалювальний сезон. Триває шантаж Європи з боку Путіна з захмарними цінами.
 
Ми маємо оперативно реагувати на провали ринку в Україні, коли цілі категорії споживачів не можуть купити газ навіть на ринкових умовах. І це на фоні проблем з енергетичною бідністю та енергонеефективністю, які накопичувались принаймні 30 років. 
 
А ще потрібен час на внутрішнє адміністрування, особиливо після того, як стара наглядова рада пішла, а нову ще не призначено, і тому її повноваження виконує кабмін; і коли було замінено правління декілька тижнів тому, що нарешті відкриває можливості для нормалізації роботи.
 
Але на це інтерв’ю я знайшов час. Тому що важливо було донести правду. Щоб боротися з брехнею, з тими, хто навмисне сіє паніку, хто продовжує всіляко намагатися переконувати українців, що у них недодержава, і ми самі нічого не варті.
 
В цьому інтерв’ю детальні відповіді на багато актуальних питань.
 
Газ, олігархи, Путін тощо. Ну, як звичайно:)
 
З інтерв’ю, сподіваюсь, буде трохи зрозуміліше, як ми забезпечуємо критичні потреби людей у газі, і при цьому проводимо справжні ринкові реформи, не імітацію. Ми не будуємо “потемкінські дєрєвні” та “карткові будинки”, які не витримують першого ж суттєвого підвищення ціни, які не можуть пройти опалювальний сезон, і збагачують чомусь насамперед олігархів, як це було з “лібералізацією” минулого літа.
 
І як ми боремося з Путіним, яку позицію ми займаємо, чого прагнемо, в чому саме полягають інтереси України в цій ситуації.
 
Прочитайте, особливо якщо хочете написати коментар про чергову зраду, і що ми робимо не так.
 
Я серйозно: спочатку прочитайте, а потім вже пишіть коментар з засудженням. А то забаню:)
 
P.S. Я чесно намагаюсь не коментувати попередників, воно того не варто, нам потрібно своє робити. Але іноді доводиться відповідати на агресивне розповсюдження неправди, коли на біле кажуть чорне, і коли це шкодить інтересам країни.