Українці, вакцинуйтеся!

23:45, 14.08.2021
Українці, вакцинуйтеся!

Добре, що якісна вакцина стає доступною s безкоштовною.

З великим подивом з’ясувала, наскільки багато навколо антипрививочників чи сумніваючихся , навіть серед моїх друзів. Людей розумних, інтелектуальних, освічених, вельми європейських, з різних професій.

 

Мене це вразило. Аргументують, що вакцини не пройшли достатні випробування, не довіряють, що людські організми сильні і в змозі самі впоратися з вірусом.

 

Якщо стільки сумніваючихся серед середнього класу і інтелігенції, мені важко уявити, які настрої панують серед інших соціальних прошарків.

 

І це повний провал «команди геніальних комунікаторів».

 

Де подівалися всі ці так звані «лідери думок», які вакцинувалися без черги, отримавши тоді дефіцитну вакцину за лояльність Банковій? Де просвітницькі програми серед освітян, держслужбовців, сфери обслуговування?

 

Моя родина записалася на щеплення через систему Health, як тільки прийшла черга за віком (отримали Короновак), я вакцинувалася, коли в ВР проводили централізоване щеплення (хоч ми перехворіли на початку року, але вирішили, що так безпечніше).

 

Моя мама - провізор, медик за освітою, тож відразу була прихильником щеплення, деяких родичів і помічників прийшлося переконувати:) Дітей минулої осені я вперше привила французькою вакциною від сезонного  грипу.

 

В нашому селі зараз висить оголошення, що бажаючі можуть  пройти щеплення Модерною. І це добре, що якісна вакцина стає доступною. І безкоштовною. Але катастрофа, що не проводиться  жодних програм заохочення, популяризації, роз’яснення, й черги на вакцинацію не стоять.

 

В результаті Україна займає останні місця серед пострадянських країн за кількістю вакцинованих, щеплення отримали  6% населення, а кількість інфікованих знову починає зростати.

 

Я довіряю сучасній медицині. Звичайно, вакцина не є панацеєю від інфікування, але сподіваюся, що допомагає легше перенести хворобу. Нам важливо здобути колективний імунітет, і це одне із завдань влади, якщо вона не хоче знову ввести країну в тривалий локдаун.

 

Фактично провалена програма вакцинації - це дійсно вирок українській владі. Де зникли відосіки? Чекаємо осені і чергового сплеску хвороби?

 

А українців я закликаю до відповідальності. Вакцинуйтеся!