Вакцинація в окупації: в ОРЛО будуть щепити несертифікованим російським «Sputnik Light»

14:29, 28.07.2021
Вакцинація в окупації: в ОРЛО будуть щепити несертифікованим російським «Sputnik Light»

Наразі є лише проміжні дані про безпеку та ефективність "Sputnik Light" , отримані в ході клінічних випробувань першої /другої фази. (Фото з відкритих джерел)

Вже 28 липня в окупований Луганськ очікується прибуття з РФ російської несертифікованої однокомпонентної вакцини від короновірусу "Sputnik Light".

 

Варто зауважити, що 9 лютого поточного року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомляв про те, що на територію ОРДЛО Росія завезла не “Sputnik V” , а "Sputnik Light"  – аналог, який не пройшов випробувань.

 

Ці вакцини досить легко розрізнити: “ Sputnik V” – двокомпонентна вакцина, а "Sputnik Light"  – однокомпонентна.

 

Аналітики організації наголошували на тому, що Москва використовує окуповані території як випробувальний плацдарм для випробування сумнівної якості вакцини, прикриваючись “благими” намірами. І піддослідними щурами  у цих випробуваннях виступають громадяни України, мешканці окупованих районів Луганської і Донецької областей.

 

Примітно, що однокомпонентна вакцина "Sputnik Light" була зареєстрована в Росії лише на початку травня. Тобто, через три місяці після оприлюднення інформації "Права Справа" про випробування цієї вакцини на території ОРДЛО.

 

До речі, наразі є лише проміжні дані про безпеку та ефективність "Sputnik Light" , які отримані в ході клінічних випробувань першої / другої фази.

 

Після розголосу у ЗМІ, окупаційна адміністрація змушена була підтвердити постачання з РФ саме однокомпонентної вакцини "Sputnik Light", а не двокомпонентної “Sputnik V”, як про це повідомлялося раніше.

 

"За підтримки Російської Федерації в Республіку прибуде однокомпонентна вакцина від коронавируса "Sputnik Light",  "- заявив ватажок "ЛНР" Пасічник.

 

Оприлюдненням інформації про прибуття в "ЛНР" однокомпонентної вакцини "Sputnik Light"  Пасічник змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ "Права Справа" на окупованих територіях Луганської області.

 

Наразі в ОРЛО підтверджено 6245 випадків зараження коронавірусом. За останню добу за добу зареєстрували дев'ять летальних випадків від коронавируса. З початку пандемії медики зареєстрували 562 випадки смерті пацієнтів, у яких був діагностований коронавірус.

 

Звертаю увагу, що  вакцинація Росією жителів окупованих територій України без згоди на це української влади є порушенням українських законів. Цим російська влада вкотре підтвердила наявність контролю над ОРДЛО, що має бути використано Києвом у міжнародних судах.

 

Нагадаю, 1 лютого російське агентство ТАСС повідомило, що на території "ЛНР" почалася вакцинація від коронавирусной інфекції російською вакциною “Sputnik V”.

 

Раніше представник "ЛНР" в політичній підгрупі ТКГ  Родіон Мірошник написав в своєму Telegram-каналі, що окупаційна адміністрація планує отримати 65 тисяч доз російської вакцини від коронавирусу “Sputnik V” до кінця січня, а в "ДНР" розраховують на 80 тисяч доз.