Нікому не дозволимо відібрати у нас мову

19:18, 15.05.2021
Нікому не дозволимо відібрати у нас мову

У цей пам’ятний день 2 роки тому я підписав історичний закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
 
Багаторічним спробам принизити суспільну роль української мови було покладено край. Але проросійські сили, що зазнали поразки, не відмовилися від спроб реваншу.
 
Особливо промовисто, що закон про мову заважає саме представникам президентської партії. Ще минулого року «слуги» Зеленського розпочали безпрецедентну атаку на цей закон.
 
Після провалу спроб законсервувати російську мову в освіті, представники монобільшості зробили спробу зруйнувати механізм захисту прав на отримання послуг державною мовою. З їхніх заяв випливає, що зупиняти свої спроби обмежити простір української мови вони не збираються.
 
Але попри шалені намагання дискредитувати закон і заклики промосковських сил до його саботажу, ми за підтримки громадськості відбили чергову атаку на нашу мову. Переважна більшість українців підтримує  захист власних мовних прав. Люди розуміють, що українська мова була і є фактором самозбереження української нації. 
 
Ми зберігаємо пильність і нікому не дозволимо відібрати у нас мову. Впевнений, Україна і українська мова переможуть. І вкотре повторюю: #РукиГетьВідМови.