Я сумую за Кримом

15:52, 26.02.2021
Я сумую за Кримом

Ірина Геращенко долучилася до акції проти російської агресії.

Сім років тому РФ захопила наш Крим. Сьогодні, в день  кримського спротиву окупаціі, ми висловлюємо рішучий протест діям РФ, брутальному порушенню міжнародного права, прав людини, наших кордонів і суверенітету.

 

Росія має відповісти за всі свої злочини. Тому ми повинні посилювати нашу Армію, нашу дипломатію, чинити тиск на РФ на всіх міжнародних майданчиках, продовжити практику позовів до міжнародних судів, посилювати санкційну політику.

 

Найважче в ті дні 2014-го було усвідомлювати зраду. Силовиків, міліціі і  військових, які на українському півострові зрадили Україну, присягу, і перейшли на бік ворога. Боляче було гостро усвідомити, що ми одні. Світ розводив руками, нас закликали не робити різких кроків. Ніхто не хотів сваритися з Путіним, тим більше за Україну.

  

Найстрашніше - це відчуття безвиході, що накривало. Ми виявилися неготові до оборони своєї держави. Армія була розпродана і розкрадена, спецслужби нашпиговані зрадниками.

    

Найогиднішим було неспівпадіння настроїв Народу і еліт. Добровольці, які тільки но поховали своїх побратимів, Героїв Небесної сотні, вже формували батальйони, аби захищати країну. Й були готові рушити в Крим. Ті, від кого чекали твердості, мужності і рішень, не наважилися проголосувати на РНБО за відсіч агресії. За - був тільки Турчинов. В скронях і досі відбиваються біллю слова інших учасників/учасниць про «жодного танку не має виїхати з казарм».

 

Найважливішою стала точка неповернення. В цей день Росія з сусіда перетворилася на ворога, вбивши, перекресливши, розірвавши все, що до цього нас пов’язувало. Відповідальність за анексію Криму, вбивства українців на Донбасі, страждання мільйонів наших співвітчизників несе не лише Путін, а РФ і росіяни, які обрали цю владу, толерували її, не протестували, раділи «Кримнаш» і знову переобрали цей фашистський режим. 

 

Я поставила крапку в спілкуванні з багатьма своїми вчорашніми колегами і приятелями- росіянами.

 

Я сумую за Кримом. Мені важко уявити, як болить сьогодні у всіх моїх друзів, хто залишив там дім, сади, виноградники, персикові дерева, улюблену справу. Ми не повинні складати руки. Путін і його режим мають відповісти за крадіжки і вбивства, за окупацію і страждання мільйонів українців. Боротьба за повернення Криму і Донбасу має об’єднати всіх нас