Революція в «УМ»: новий сайт

10:10, 05.07.2016
25 років — це ще не 100, але вже й не п’ять. Чвертьстолітній ювілей щоденної газети — це 5076 номерів, сотні зіркових авторів, десятки тисяч шпальт текстів, сотні тисяч статей, заміток, інтерв’ю, нарисів, фотографій, карикатур, листів тощо. Це ціле життя країни, описане й надруковане на сторінках формату А3. Це історії людей, які цю країну створили, збудували і продовжують зміцнювати. 
 
 
Це справжня жива історія, яку ми разом — редакція і ви, наші читачі, — пишемо тут і зараз. Розмірковуємо, якою має бути наша Україна, критикуємо тих, хто веде нас не туди, відбиваємося від нападок зовнішніх ворогів доступним нам інструментом — словом.Щоб довести Тичинине: «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була».


Як і Україна, її газета-ровесниця переживала злети та падіння, невдачі та успіхи, здобувала той досвід, який вселяє віру — через роки і роки роботи святкуватиме редакція та її читачі і наступні ювілеї «України молодої». Адже у тих журналістів, які створювали перший номер «УМ», уже виросли й вивчилися діти, підростають внуки, здатні підхопити кращі традиції справді українського видання.
 
 
За перші 25 років «Україна молода» пережила багато революцій: розпад СРСР і народження незалежної України, студентську Революцію на граніті з її першим в українській новітній історії політичним скандалом — відставкою прем’єр-міністра Віталія Масола, зміну президентів, Помаранчеву революцію, яка привела до влади Віктора Ющенка, Євромайдан, який нині прийнято називати Революцією гідності.
 
 
А в ці дні газета переживає свою власну — технологічну революцію. Паралельно з друкованою версією редакція розвиває оновлений сайт www.umoloda.kiev.ua. Тепер кожен наш читач, який користується інтернетом, може читати улюблену газету онлайн — ми намагаємося стати оперативнішими, ще цікавішими і при цьому не втратити той гумор та здоровий глузд, притаманний виданню всі ці роки.