У Смілі два чоловіки торгували гуманітарними авто для ЗСУ

23.10.2024
У Смілі два чоловіки торгували гуманітарними авто для ЗСУ

До тих, хто торгував у Смілі гуманітарними автомобілями, прийшли правоохоронці. (Фото черкаської обласної поліції.)

На Черкащині в місті Сміла поліція затримала двох чоловіків, 32 та 40 років, які заробили на продажі гуманітарних авто для ЗСУ понад 31 мільйон гривень. Свої оголошення вони розміщували в інтернеті. Про це «УМ» повідомили в обласній поліції.
 
Правоохоронці кажуть, що чоловіки співпрацювали з благодійною організацією і змогли продати цивільним за готівку 190 авто. Ці легковики були завезені в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. 
 
Правоохоронці взяли цих двох на гарячому — під час отримання ними 15 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок BMW X5, Mercedes ML 270 та VW Touran. 
 
Слідчі під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомили затриманим про підозру за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України.
 
У суді підозрюваним обрали запобіжні заходи: одному — цілодобовий домашній арешт, іншому — тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 90 тис. 840 гривень.
 
У черкаській обласній поліції кажуть, що ділкам загрожує до семи років в’язниці з конфіскацією майна. А поки що триває досудове розслідування, тож поліція встановлює всіх, хто може бути причетним до незаконної схеми продажу гуманітарних автомобілів.