Росіяни атакували Україну 56 безпілотниками: в Києві пошкоджено житловий будинок

09:38, 17.10.2024
Росіяни атакували Україну 56 безпілотниками: в Києві пошкоджено житловий будинок

Минулої ночі Київщину знову атакували ворожі безпілотники - тривога тривала понад 8 годин.

У ніч на 17 жовтня всі російські БпЛА, які атакували Київ, вдалося знищити, щоправда у Деснянському районі міста внаслідок атаки пошкоджений багатоквартирний житловий будинок.

 

Як інформує УМ, про це 17 жовтня повідомили КМВА та мер Києва Віталій Кличко в Telegram. 

 

"Попередньо, внаслідок атаки російських ударних дронів в Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. За інформацією на цю хвилину, на трьох поверхах будинку було пошкоджене скління вікон та внутрішнє оздоблення кімнат", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

 

За його словами, інформація про постраждалих не надходила.

 

Попко зазначив, що ударні безпілотники на Київ заходили хвилями і з різних напрямків.

 

Тривогу у столиці оголошували 4 рази, сумарно небезпека тривала 3,5 години. 

 

Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Деснянському районі столиці після ворожої атаки виявили невеличкий уламок БпЛА на території дитячого садочка.

 

"Розбита шибка в приміщенні закладу. Інших ушкоджень та руйнувань немає. Потерпілих не виявили. Також у Деснянському районі уламки БпЛА впали на відкритій території. Руйнувань та потерпілих немає", – заявив мер.

 

Загалом цієї ночі російські війська атакували Україну 56 ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу та керованою авіаційною ракетою Х-59 – 22 ворожі дрони вдалося знищити, 27 були локаційно втрачені, ще 2 попрямували в сторону Білорусі, однак є і влучання.

 

Про це 17 жовтня повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

 

"У результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях.

 

Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони", - сказано в повідомлені ПС.

 

Також повідомляється, що зафіксовано 5 влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

 

Свою ракету загарбники випустили з повітряного простору Курської області РФ, а дрони запускали з російських міст Курськ, Орел та Приморсько-Ахтарськ.

 

До відбиття нападу залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

 

Як повідомляла УМ, Херсон – знеструмлено, на Тернопільщині – горів промисловий об’єкт.