Франція надасть Україні «свіжі» дрони-камікадзе власного виробництва

13:09, 16.10.2024
Франція надасть Україні «свіжі» дрони-камікадзе власного виробництва

Франція представила свій «безпілотник-камікадзе» — боєприпас із телеуправлінням, який незабаром доставить до Києва. (Фото: BFMTV)

Франція вже найближчими тижнями поставить в Україну свої дрони-камікадзе - це перша подібна розробка Парижу.

 

Як інформує УМ, про це 16 жовтня повідомив у  соцмережі Х (колишній Twitter) міністра оборони Франції Себастьєна Лікорню та  BFMTV.

 

"Успішне випробування першого французького боєприпасу з дистанційним керуванням, який ще називають дроном-камікадзе. Відвоювання суверенітету над цим ключовим для наших військ сегментом менш ніж за два роки", - розповів міністр, показавши кадри з новим дроном.

 

Як зазначив Лекорню, поставки в Україну і в Збройні сили Франції почнуться вже "в найближчі тижні".

 

Нагадаємо, що в березні минулого року Міністерство збройних сил Франції оголосило про замовлення 2 тисяч дронів французької розробки, у тому числі перші 100 - для України.

 

"Безпілотники-камікадзе є абсолютно фундаментальними для проведення операцій і зможуть стати доповненням до гармати Caesar з точки зору артилерії", - казав тоді Лекорню.

 

Як пише BFMTV, перші 100 безпілотників, призначених для Києва, мали замовити у консорціуму, що об’єднує виробника безпілотників Delair і виробника Nexter, поставка яких спочатку була запланована на минуле літо.

 

Нещодавно повідомлялось, що Україна готова допомогти Франції створити тренувальний центр для підготовки операторів БПЛА. Це буде кроком в обміні досвідом у сфері дронів.

 

Як повідомляла УМ, Mirage-2000 в 2025 році: Франція поставить Україні винищувачі11:41.