Зеленський відреагував на плани рф використати війська КНДР у війні з Україною

10:51, 14.10.2024
Зеленський відреагував на плани рф використати війська КНДР у війні з Україною

Ситуацію на фронті можуть суттєво змінити військові з КНДР.

Співпрацю з Північною Кореєю дедалі активніше нарощує росія. Однак тепер йдеться не лише про передачу зброї, а й "передачу людей" до військових сил окупанта.

 

Як інформує УМ, про це Володимир Зеленський заявив у своєму традиційному вечірньому зверненні в неділю, 13 жовтня.

 

За словами президента, в таких умовах відносини України з партнерами потребують розвитку.

 

Володимир Зеленський наголосив, що фронт зараз потребує більшої підтримки.

 

«Коли ми говоримо про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил – це не просто перелік військових засобів. Це про збільшення тиску на агресора, який буде для Росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. І це про недопущення більшої війни»,– сказав глава держави.

 

За його словами, справжній мир може бути досягнутий лише завдяки силі, і увесь наступний тиждень буде присвячений роботі з партнерами України. У зверненні президент висловив сподівання, що ухвалення рішень не забариться.

 

Зеленський наголосив, що українські воїни неодноразово довели, що Україна здатна досягти навіть того, що комусь здавалося неможливим.

 

«Українці вміють битися й уміють вибивати майбутнє для своєї держави, свого народу, для всіх нас. Це маємо зробити й зараз. Я пишаюся нашими людьми. І наші люди заслуговують на достатню допомогу й на справедливий мир»,– сказав президент.

 

Володимир Зеленський також подякував військовим, які просто зараз боронять Україну на різних напрямках фронту.

 

За словами The Guardian, Військовослужбовці північнокорейської армії могли брати участь у війні проти України на боці Росії. Ймовірно, деяких з них уже було ліквідовано внаслідок удару поблизу Донецька.

 

Водночас журналісти The Washington Post з посиланням на українську військову розвідку повідомили, що кілька тисяч солдатів з Північної Кореї зараз проходять навчання в Росії та можуть бути відправлені на лінію фронту в Україні до кінця цього року.

 

Раніше високопоставлений дипломат ЄС заявив, що Європейський Союз не має доказів присутності військових з Північної Кореї на території України. Однак в ЄС продовжують стежити за розвитком подій.

 

Як повідомляла УМ, Тисячі північнокорейських солдат муштрують в рф для війни Україні.