Без дозволу на удари по рф західною зброєю: переговори не дали результат

15:13, 10.10.2024
Без дозволу на удари по рф західною зброєю: переговори не дали результат

Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер вітаються сходах будинку № 10 на Даунінг-стріт

Президент Володимир Зеленський, генсек НАТО Марк Рютте та прем'єр Великої Британії Кір Стармер обговорювали питання дозволу на удари по території РФ західною зброєю.

 

Як інформує УМ, про це 10 жовтня Рютте розповів журналістам після зустрічей з Зеленським і Стармером.

 

За словами Рютте, він провів розмову із Зеленським та прем'єром Британії Стармером, проте у питанні далекобійних ударів західною зброєю по військових об'єктах в глибині території Росії позиція не змінилася.

 

"Звісно ми говорили про це: у Києві минулого тижня, говорили про це і сьогодні, але кінцеве рішення залежить від кожного конкретного союзника", - пояснив генсек НАТО.

 

"Це мають вирішувати союзники, як може використовуватися озброєння, яке вони постачають Україні. З точки зору права це можливо. Оскільки з точки зору закону Україна має право використовувати зброю проти цілей в Росії, якщо вони становлять загрозу для неї. Але зрештою, все залежить від індивідуального рішення кожного союзника", - додав Рютте.

 

Раніше повідомлялось, що президент Володимир Зеленський та прем'єр Британії Кір Стармер обговорювали "План перемоги".

 

Як повідомляла УМ, Бояться «ответки»: розвідка США наголошує на ризиках дозволу Україні на дальні удари.