Територіальні поступки можуть призвести до держперевороту в Україні - Forbes

10:03, 10.10.2024
Територіальні поступки можуть призвести до держперевороту в Україні - Forbes

У москви є приховані плани щодо використання перемир’я з Україною.

В обмін на членство в НАТО Україна буде змушена поступитися окупованими територіями – це може призвести до держперевороту в країні.

 

Як інформує УМ, про це пише видання Forbes.

 

Зазначається, що для союзників картина війни в Україні наразі виглядає похмурою, оскільки РФ завойовує нові позиції на сході. Водночас в армії України є низка проблем, пов'язаних із барком особового складу та недостатнім озброєнням.

 

На тлі цього загострилася дискусія щодо членства України в НАТО в обмін на територіальні поступки. Це, за даними видання, дозволить РФ утримувати окуповану територію, водночас Москва погодиться зі вступом України до НАТО.

 

Проте, пише Forbes, у такому випадку в Україні може статися державний переворот, який влаштують "ультранаціоналістичні елементи армії".

 

Видання описало, як виглядає план Кремля в рамках такої угоди.

 

"До того часу, коли НАТО розпочне виконання (процедури вступу. - Ред..), ультранаціоналістичні елементи армії повстануть і влаштують переворот проти Зеленського за те, що він віддав Донбас і Крим", - йдеться в матеріалі.

 

Далі Захід засудить цей переворот, чим посилить розкол. В цей час Путін заповнить український простір пропагандою для підриву довіри до Заходу, зокрема через недостатню підтримку України. Також цю пропаганду буде націлено проти Зеленського.

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна та її західні союзники обговорюють можливий компроміс, за яким Київ може отримати членство в НАТО в обмін на дипломатичне розв'язання питання окупованих росією територій у майбутньому.

 

Як повідомляла УМ, Україна не готова до компромісу з росією.