Півмільярдна застава: заарештовано голову Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу

15:44, 07.10.2024
Півмільярдна застава: заарештовано голову Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу

Тетяна Крупа.

У Києва Печерський районний суд 7 жовтня відправив під варту керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу з альтернативою застави в 500 мільйонів гривень.

 

Як інформує УМ, про це 7 жовтня повідомив Офіс генерального прокурора у Телеграм.

 

Крупа проведе під вартою два місяці — саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори. Її підозрюють у незаконному збагаченні на мільйони доларів. Під час обшуків у неї вдома та в її родичів знайшли тільки готівкою майже $6 мільйонів.

 

У разі внесення застави на неї накладуть відповідні процесуальні обовʼязки — прибувати за викликом прокурора або суду, не виїжджати з міста Хмельницький, утриматися від спілкування з колегами по МСЕК та здати паспорти.

 

4 жовтня правоохоронці провели обшуки в кабінеті та за місцем проживання Тетяни Крупи — і знайшли мільйони доларів готівкою, а ще незадекларовані активи та мільйони на закордонних рахунках. Правоохоронці стверджують, що викрили Крупу та її сина — голову обласного Пенсійного фонду — на незаконному збагаченні.

 

Правоохоронці вилучили документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти. Під час обшуків Крупа намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки, у яких було пів мільйона доларів.

 

Як повідомляла УМ, Корупційний скандал: на Хмельниччині мама та син збагатилися на мільйони доларів, підробляючи посвідки.