300 «спартанців»: у Польщі українці вступають до «Українського легіону» - Косіняк-Камиш

19:05, 04.10.2024
300 «спартанців»: у Польщі українці вступають до «Українського легіону» - Косіняк-Камиш

Косіняк-Камиш назвав кількість охочих вступити до Українського легіону у Польщі.

До Українського легіону в Польщі хочуть вступити три сотні осіб.

 

Як інформує УМ, про це 4 жовтня заявив очільник оборонного відомства Польщі Владислав Косіняк-Камиш, повідомило видання PAP.

 

За словами міністра, набір українських добровольців до легіону лише починається, зазначивши, що Польща була готова розпочати навчання новобранців з 1 вересня.

 

Однак навчання не вдалося розпочати на початку вересня через невелику кількість охочих.

 

"Ми були готові з 1 вересня проводити навчання... Тоді не було достатньо бажаючих. Я розумію, що зараз Україна вжила заходів щодо інформування, рекрутування та просування цього процесу, тому ми розраховуємо на результати",- сказав Косіняк-Камиш.

 

На запитання про кількість охочих вступити до Українського легіону польський міністр відповів, що "раніше чув про одну бригаду, але поки що чисельність значно менша - 300 осіб".

 

Своєю чергою заступник міністра Павел Залевський нагадав, що цього тижня на базі українського консульства в Любліні розпочався набір добровольців до Українського легіону.

 

"Якщо буде створено першу групу з кількох сотень добровольців, ми негайно розпочнемо їх навчання", - зазначив замміністра.

 

Залевський також нагадав, що у межах навчальної програми ЄС Польща вже підготувала понад 20 тис. українських військових.

 

Нагадаємо, що у польському місті Любліні 1 жовтня в День захисників і захисниць запрацював рекрутинговий центр Українського легіону.

 

Нагадаємо, що створення Українського легіону передбачає безпекова угода, підписана Україною та Польщею 8 липня.

 

Президент Володимир Зеленський сказав, що кожен громадянин України, який вирішить долучитися до легіону, зможе підписати контракт із ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, Інтернаціональний легіон: на захист України стали добровольці з 55 країн.