Україна отримає від Франції 12 артилерійських установок Caesar

15:43, 04.10.2024
Україна отримає від Франції 12 артилерійських установок Caesar

Артилерійські установки Caesar.

Від франко-німецької оборонної групи KNDS Україна отримає 12 самохідних артилерійських установок Caesar. Відповідний контракт було укладено напередодні на полях промислового форуму в Києві.

 

Як інформує УМ, про це 4 жовтня заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у й повідомив у соцмережі Х..

 

Він зазначив, що фінансування постачань здійснюється за рахунок коштів України.

 

"Ця угода є частиною зусиль з нарощування виробничих потужностей нашої оборонної промисловості, які спрямовані на підтримку України в її протистоянні російській агресії", - додав міністр.

 

Caesar - це сучасна самохідна артилерійська установка, що поєднує в собі мобільність, точність і вогневу міць. Вона здатна швидко розвернутися, зробити залп і покинути позицію, уникаючи вогню у відповідь.

 

Caesar використовується багатьма арміями світу завдяки своїй універсальності. Її можна застосовувати в різних умовах, від пустель до гірських районів. Установка оснащена автоматизованою системою управління вогнем, що значно підвищує ефективність стрільби.

 

Caesar відіграє важливу роль у сучасних збройних конфліктах, забезпечуючи артилерійську підтримку сухопутних військ.

 

Нагадаємо, що Французько-німецький оборонний концерн KNDS, відомий виробництвом танків Leopard та самохідних артилерійських установок Caesar, заснував дочірню компанію в Києві. Вона забезпечуватиме технічне обслуговування, поточний та капітальний ремонт, підтримку танків Leopard 1 та Leopard 2, артилерійські системи Caesar, колісні танки AMX10 RC, самохідні гаубиці PzH 2000, зенітні установки Gepard.

 

Додамо, що Міноборони України планує розширювати розробку вітчизняної зброї, включно з балістичними ракетами, і збільшити фінансування оборонної промисловості.

 

Як повідомляла УМ, Україна має право бити по рф французькою зброєю.