Вирішальний 2025-й: Україна збільшить власне виробництво дронів, далекобійної зброї та ракет — Умєров

13:27, 02.10.2024
Вирішальний 2025-й: Україна збільшить власне виробництво дронів, далекобійної зброї та ракет —  Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів про грандіозні плани Міноборони на наступний рік. (Фото: сайт Міноборони)

Україна продовжує зміцнювати свою обороноздатність завдяки інноваціям та підтримці міжнародних партнерів.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час виступу на Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2) у Києві, повідомили 2 жовтня на сайті Міноборони.

«Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет — розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами», — наголосив Рустем Умєров під час заходу, організованого спільно з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерством закордонних справ України.

 

Міністр підкреслив, що Міноборони активно працює над залученням іноземних партнерів до створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії. Важливими елементами співпраці є укладення багаторічних контрактів на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння, що дозволить задовольняти потреби українських Сил оборони на довгострокову перспективу.

 

«Дякую всім нашим партнерам, які приєднались сьогодні до форуму DFNC2. Український оборонно-промисловий комплекс значно наростив свої спроможності завдяки підтримці наших союзників та минулорічним домовленостям, укладеним на цьому ж форумі. Сьогоднішні нові угоди та партнерства — це підтвердження того, що ми на правильному шляху до перемоги», — заявив очільник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

 

Участь у цьогорічному форумі взяли понад 280 компаній. Під час заходу були укладені нові важливі угоди, які посилять оборонні можливості України. Форум став важливим кроком на шляху до залучення фінансової підтримки партнерів та подальшого розвитку українського оборонно-промислового комплексу.

 

«Один із наших пріоритетів — розвиток українського оборонного комплексу через зміцнення міжнародної співпраці та залучення іноземних інвестицій. Ми продовжимо цю роботу разом із Міністерством оборони та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості», — зазначив під час форуму міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

 

Міністр оборони Рустем Умєров висловив вдячність командам Мінстратегпрому та Міністерства закордонних справ за підтримку в організації форуму, а також подякував міжнародним партнерам — урядам, підприємствам та інженерам — за інвестиції в Україну та віру в її перемогу.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони констатувало – Україна на 80% залежна від допомоги партнерів,