Три до одного: перевага росармії в снарядах на полі бою зменшується - Міноборони

18:45, 01.10.2024
Три до одного: перевага росармії в снарядах на полі бою зменшується - Міноборони

Перевага російської армії в снарядах на полі бою скоротилася до 3:1.

Російська армія зберігає перевагу в артилерійських снарядах на фронті. Але з зими 2024 року вона скоротилася майже втричі.

 

Як інформує УМ, про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк заявив під час телемарафону.

 

"На сьогоднішній день співвідношення використання артилерійських боєприпасів на полі бою скоротилося порівняно із зимою 2024 року. Тоді співвідношення було 1 до 8. На сьогоднішній день воно складає по 1 до 3", - сказав він.

 

Гаврилюк заявив, що Україні складно конкурувати у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів з РФ, промисловий потенціал якої більший. Тому вирішальне значення має допомога іноземних партнерів та ефективна робота чиновників.

 

"Нашими відомствами, урядом і керівництвом України проводиться вагома робота в напрямку створення спільних підприємств для того, щоб ми мали, за допомогою наших партнерів, спроможність виробляти всю номенклатуру озброєння і військової техніки, яка нам необхідна", - додав перший заступник міністра.

 

Нагадаємо, у квітні президент України Володимир Зеленський заявив про співвідношення артилерійських снарядів 1 до 10. "Чи зможемо ми втримати позиції? Ні. У будь-якому випадку, з такою статистикою вони будуть відтісняти нас кожен день", - сказав він.

 

У квітні була розблокована допомога від США. Крім того, у 2024 році Україна почала отримувати снаряди за чеською ініціативою.

 

За даними звіту Інституту вивчення війни (ISW) за червень Збройні сили України почали отримувати артилерійські боєприпаси з країн Заходу, але обсяги ще не дозволяли ЗСУ ефективно протистояти росіянам.

 

Як повідомляла УМ, Рамштайн-20: Україна отримає від партнерів більше боєприпасів та ракет для ППО.