В Херсоні рашисти зранку вгатили по базару, є загиблі й поранені

11:01, 01.10.2024
В Херсоні рашисти зранку вгатили по базару, є загиблі й поранені

Росіяни атакували місто близько 9 ранку, коли вся наша країна схилила голови в жалобі та хвилиною мовчання вшановувала памʼять загиблих захисників і захисниць. (Фото: Телеграм МВС)

Вранці, 1 жовтня, російські війська вдарили з артилерії по зупинці громадського транспорту та одному з ринків у Херсоні, у результаті чого загинули 7 людей, ще 3 – поранені.

 

Як інформує УМ, про це 1 жовтня повідомили голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram, Херсонська обласна прокуратура та МВС України.

 

"Окупанти атакували ринок у середмісті Херсона. Під ударом опинилися торгівельні точки, де зранку херсонці купляли чи продавали продукцію. На цю хвилину відомо про щонайменше вісьмох постраждалих. Попередньо, пʼятеро людей загинули, ще троє – поранені", - написав Прокудін.

 

Згодом в прокуратурі уточнили, що окупанти близько 9:00 зі ствольної артилерії вдарили по середмістю Херсона. Поцілили поруч із місцевим ринком і зупинкою громадського транспорту.

 

Повідомляється, що в результаті атаки загинули семеро людей – троє жінок та четверо чоловіків. Також поранено трьох містян, їм надається кваліфікована медична допомога.

 

 

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

 

Як повідомляла УМ, Україну атакували до 80 дронів та ракет: «гаряче» було в Києві, Кривому Розі та Миколаївщині.