Війна може наблизитися до великих міст України – Жорін із 3-ї штурмової

11:34, 30.09.2024
Війна може наблизитися до великих міст України – Жорін із 3-ї штурмової

Росіяни досягли просування на важливих ділянках фронту.

Максим Жорін, заступник командира Третьої штурмової бригади заявив, що суспільству треба перестати вірити в "казки" про перемогу та "прокинутися". Він попередив, що просування ЗС рф на фронті лише пришвидшуються.

 

Як інформує УМ, про це військовий написав у своєму Telegram-каналі.

 

Жорін про просування армії РФ

 

"Всі вже ніби звикли до новин про просування російських військ, "десь там на Сході". Ну рухаються - і хай рухаються собі, не так страшно. Але вони вже до Покровська дорухались, а далі інші міста. В тому числі великі міста з сотнями тисяч людей", - заявив Жорін.

 

Він заявив, що динаміка війни зараз дуже висока, а ворог лише нарощує темпи. Натомість українські підрозділи виснажуються - без ротацій та нормальної заміни.

 

"Українському суспільству потрібно прокинутись. Не хочеться нікого лякати, але ми зараз не в найкращому положенні. Щоб все це вивезти - треба діяти, а не чекати та мріяти. І що дуже важливо - перестати вірити в казки про миттєву перемогу й мир, який хтось за нас зробить", - додав Жорін.

 

Як повідомляла УМ, у 2025 році російська влада планує збільшити витрати на оборонні потреби. Проте в уряді намагаються акцентувати на запланованих витратах на соціальну сферу й уникають теми зростання оборонних витрат.