TikTok блокує акаунти російських державних ЗМІ напередодні виборів у США

14:26, 24.09.2024
TikTok блокує акаунти російських державних ЗМІ напередодні виборів у США

TikTok видалив акаунти російських державних ЗМІ через підозру у впливі на вибори в США

Акаунти, повʼязані з російськими державними ЗМІ, TikTok видалив за «участь у прихованих операціях впливу».

 

Як інформує УМ, про це 24 вересня повідомило видання Sky News.

 

Це частина зусиль соцмережі, спрямованих на запобігання дезінформації напередодні президентських виборів у США, що відбудуться в листопаді.

 

Під видалення потрапили акаунти медіагрупи «Россия сегодня», яка володіє інформаційними службами «РИА Новости» і «Спутник», а також «ТВ-Новости», материнської компанії телеканалу RT.

 

Раніше ці акаунти були обмежені у Великій Британії та ЄС, а також вони мали позначку як контрольовані державою ЗМІ. Однак тепер вони були заборонені назавжди.

 

Минулого тижня аналогічний крок зробив власник Instagram і Facebook компанія Meta, яка заборонила «Россию сегодня», RT та інші за «діяльність, повʼязану з іноземним втручанням».

 

Блокування аккаунтів російських пропагандистських медіа почалися після того, як 4 вересня Мінʼюст США висунув звинувачення проти двох співробітників RT за таємне керівництво американською компанією, яка створювала онлайн-контент для впливу на вибори.

 

Того ж дня США ввели санкції проти російських пропагандистів за спроби вплинути на президентські перегони. У переліку, зокрема, медіагрупа Russia Today та пʼять її дочірніх компаній: РИА Новости, RT, «TV-Новости», Ruptly і Sputnik. Під санкції також потрапили пропагандисти з RT, серед них і головна редакторка Маргарита Симоньян, а також прокремлівські активісти.

 

Нагадаємо, що TikTok (відомий у Китаї як Douyin, кит. 抖音, пін. Dǒuyīn duǎn shìpín, «коротке відео Доуїнь») — китайський соцмедійний застосунок для створення та поширення відеофайлів та онлайн-трансляцій.

 

Як повідомляла УМ, Кремль побоюється перемоги Гарріс на виборах у США.