Зеленський прилетів до США з Планом Перемоги

23:40, 22.09.2024
Зеленський прилетів до США з Планом Перемоги

Зеленський на літаку прямує до США. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до США, штат Пенсильванія у неділю.

 

Згодом у Вашингтоні він представить План Перемоги України президенту США Джо Байдену.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні з салону літака, передає Офіс президента у ніч на понеділок.

 

«Розпочинаємо візит у Сполучені Штати, зараз летимо у Пенсильванію. Потім Нью-Йорк, Вашингтон.

 

Саме цієї осені вирішується, що буде далі в цій війні. Разом із партнерами можемо посилити наші позиції, як потрібно для нашої перемоги, спільної перемоги, – для дійсно справедливого миру», - сказав Зеленський.

 

За його словами, Україна представить у США План перемоги і «першим його побачить повністю президент Америки».

 

«Звичайно, представлю План перемоги всім лідерам країн-партнерів, які так само, як президент Байден, є лідерами світу, можуть стати лідерами миру, допомагаючи нам із Планом перемоги.

 

Представимо також його в Конгресі обом партіям, обом кандидатам у президенти США. Америка має достатню силу, щоб разом з Україною, з нашими союзниками та партнерами забезпечити те, чого ми прагнемо найбільше. Нам потрібен мир, саме так, як передбачено Формулою миру, статутом ООН. Ми все для цього робимо», - сказав він.

 

Глава держави акцентував, що "саме зараз визначається, що буде спадщиною чинного покоління державних лідерів – тих, хто у найвищих кабінетах".

 

І анонсував найближчими днями зустрічі з лідерами країн Глобального Півдня, "сімки", Європи, із керівниками міжнародних організацій.

 

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що Зеленський у неділю відвідає завод з виробництва 155-мм артилерійських снарядів у Скрантоні, штат Пенсильванія та подякує працівникам, які збільшили виробництво 155-мм снарядів за останній рік.

 

Згодом з'явилася інформація, що президент прибув до Нью-Йорка.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Байден прагне посилити Україну наприкінці каденції.

 

Господар Білого дому нібито доручив усім підлеглим «зрушити небо і землю», щоб Україна отримала від Штатів усю потрібну допомогу.