На Донеччині тимчасово обмежили пересування волонтерів та гуманітарних організацій

22:28, 20.09.2024
На Донеччині тимчасово обмежили пересування волонтерів та гуманітарних організацій

Філашкін попередив у онлайн-форматі про зміни представників міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів. (Фото Донецької ОВА)

Рух транспорту, зокрема волонтерів та громадських організацій тимчасово обмежено в районі бойових дій Донецької області.

 

Тож відтепер час і маршрут руху потрібно узгоджувати з військово-цивільними адміністраціями.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін 20 вересня.

 

Він зазначив, що обмеження спричинене тим, що кількість ворожих обстрілів в області постійно зростає, а волонтери часто працюють в умовах високого ризику для життя та здоров’я.

 

За його словами, якщо ж місцеві адміністрації та поліція знатимуть про час і маршрути переміщення, то зможуть у разі необхідності надати допомогу.

 

Обмеження поширюється на населені пункти таких громад:

 

Великоновосілківської, Вугледарської, Гродівської, Званівської, Іллінівської, Костянтинівської, Курахівської, Лиманської, Мар’їнської, Миколаївської, Мирноградської, Новогродівської, Очеретинської, Покровської, Селидівської, Сіверської, Соледарської, Торецької та Часовоярської громад Донецької області.

 

Для пересування та роботи в цих громадах неурядовим організаціям необхідно письмово звернутися до відповідної військової адміністрації населеного пункту.

 

Зауважимо, протягом доби, 20 вересня, внаслідок російських обстрілів загинули троє жителів Донеччини, ще вісім зазнали поранень, повідомляє поліція.

 

В області триває евакуація. За допомогою поліції 19 вересня евакуювали ще 731 людину, серед них 103 дитини. З початку обов’язкової евакуації вже евакуйовано 286 295 людей.

 

Як повідомляла "УМ", пам'ятник композитору Леонтовичу в Покровську на Донеччині демонтували, щоб російські терористи не пошкодили його обстрілами.