Мобілізаційне ноу-хау: «Укрпошта» розіслала тисячі повісток без участі ТЦК

11:43, 19.09.2024
Мобілізаційне ноу-хау: «Укрпошта»  розіслала тисячі повісток без участі ТЦК

Почалася розсилка перших 6000 повісток без участі ТЦК.

Перший централізований обмін повістками в електронному вигляді відбувся в Україні 17 вересня. Повістки були згенеровані Реєстром військовозобов'язаних та автоматично надійшли до серверів "Укрпошти".

 

Як інформує УМ, про це  Ukrainian Military Pages розповіли у Командуванні Сухопутних військ ЗСУ.

 

Як зазначається, загалом "Укрпошта" отримала близько 6000 повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК. Однак, на кого саме формувати повістки, обирали не в місцевих військкоматах.

 

Повідомляється, що повістки, створені Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронно, містять спеціальний QR-код.

 

"Укрпошта" роздрукувала їх і тепер надсилає за домашніми адресами військовозобов’язаних у вигляді рекомендованих поштових відправлень.

 

Отримувачеві надається 14 днів для того, щоб прибути до ТЦК.

 

Зазначимо, що у разі неявки за повісткою передбачена адміністративна відповідальність, при цьому порушників до ТЦК примусово доставлятиме поліція на підставі звернень відповідних ТЦК, в порядку визначеному статтями 259, 261 та 262 КУпАП.

 

Раніше начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий розповів, що перевірити правдивість повістки можна буде через застосунок "Резерв+".

 

У додатку буде функція, що дозволить через сканування QR перевірити чи підписана повістка електронним підписом начальника ТЦК і чи є вона дійсною.

 

Як повідомляла УМ, Кабмін дозволив розсилати повістки поштою.