Рашисти вгатили по енергооб'єктах у п'яти областях: «найспекотніше» у Сумах

12:44, 17.09.2024
Рашисти вгатили по енергооб'єктах у п'яти областях: «найспекотніше» у Сумах

У деяких мікрорайонах Сум зникло світло та вода.

Під ворожі обстріли минулої доби потрапила цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

 

Як інформує УМ, про це 17 вересня повідомила пресслужба Міненерго у Телеграм.

 

У Сумській області під час повітряної тривоги вимикались підстанції. На одній підстанції внаслідок ракетно-дронової атаки виникло загорання, знеструмлено понад 281 тисячі споживачів у 601 населеному пункті, а також промислових підприємств у двох областях. Наразі живлення частково відновлено.

 

У Донецькій області через обстріл знеструмлювалась підстанція, побутові споживачі та шахта. На момент інциденту людей у шахті не було.

 

У Черкаській області внаслідок падіння уламків БПЛА відключалась повітряна лінія, знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

 

У Чернігівській області через ракетні обстріли відключались повітряні лінії, загалом знеструмлювались понад 2 тисячі абонентів у 22 населених пунктах. Живлення частково відновлено.

 

Крім того, у південному регіоні з технологічних причин на підстанції вимикалось обладнання, Знеструмлень споживачів не було. Обладнання включено в роботу.

 

У центральному регіоні внаслідок сильного вітру вимикались повітряні лінії, при цьому знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

 

 

Додамо, що у вівторок 17 вересня російські військові атакували Суми, у деяких мікрорайонах зникло світло та вода.

 

Про це повідомили місцеві жителі та Радіо Свобода.

 

За словами місцевих жителів, було чути 4 дуже гучних вибухів. Після обстрілу щонайменше в одному з мікрорайонів, у Хіммістечку, зникло світло і вода. Також кореспондентка Альона Яцина в етері "Радіо Свобода" розповіла, що уночі в місту пролунало понад 10 вибухів, через російську атаку у місті виникли проблеми з елекро- та водопостачанням. Наразі у Сумах горять дві великі електричні підстанції.

 

"Я проїхалася містом, працюють кілька світлофорів. Електроенергії немає, зв’язку теж немає. Вода подається десь до 5 поверху більш-менш нормально, але зі зниженим тиском. Тролейбуси не ходять. Наскільки відомо, люди не постраждали", - зазначила журналістка.

 

Як повідомляла УМ, Вночі Україну атакувало 56 «Шахадів».