Токаєв вважає московію «непереможною у військовому відношенні»

16:40, 16.09.2024
Токаєв вважає московію «непереможною у військовому відношенні»

Шольц спитав Токаєва у Акорді, що він думає про напад рф на Україну. (akorda.kz)

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв чомусь вирішив, що росія нібито «непереможна у військовому відношенні».

 

Мовляв, через це, продовження російсько-української війни призведе до «непоправних наслідків для всього людства». 

 

Тож на його думку, зараз варто шукати миру, розглянувши мирні пропозиції різних держав.

 

Як інформує Україна молода, про це Токаєв сказав під час зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом у Акорді, передає сайт президента Казахстану в понеділок.

 

Зазначається, що Токаєв на прохання Шольца висловив власну думку щодо врегулювання ситуації навколо України.

 

За словами лідера Казахстану, "подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства", зокрема для країн, прямо залучених до "російсько-українського конфлікту".

 

Токаєв також заявив, що у 2022 році втратили "хороший шанс на досягнення хоча б перемир'я" після відмови укласти Стамбульську угоду.

 

Водночас, на його думку, шанс "досягнення миру" залишається.

 

Для цього треба, як стверджує Токаєв, розглянути мирні ініціативи від різних держав, зупинити військові дії, а вже потім - "перейти до обговорення територіальних питань".

 

"На наш погляд, мирний план Китаю та Бразилії заслуговує на підтримку. Керівники держав приходять і йдуть, а народи, тим більше сусідні, мають жити в мирі та взаєморозумінні", - наголосив лідер Казахстану.

 

Пан Токаєв додав, що в Казахстані "з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури".

 

"Між нашими державами ніколи не було розбіжностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати в Києві", - резюмував казахстанський президент.

 

Нагадаємо, раніше президент Франції Макрон похвалив Токаєва за відмову бути "васалом будь-якої влади", маючи на увазі московію. 

 

Як повідомляла «УМ», Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголошує, що Україна повинна мати спроможність вражати джерело російських атак, - «вражати лучника, а на лише стріли».

 

Тому він підтримує право України вражати ключові російські військові об’єкти, що залучені до вторгнення, де б вони не були.