«Курська операція» в розпалі: ЗСУ зайшли у Веселе

10:20, 16.09.2024
«Курська операція» в розпалі: ЗСУ зайшли у Веселе

Селище Весел : українські війська просунулися на новому напрямку в Курській області.

Ще на одному напрямку в Курській області рф успішно прорвали оборону українські захисники за підтримки танків та військових літаків - у російське селище Веселе.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Forbes.

 

"Те, що спочатку здавалося коротким і неглибоким наступом, насправді переросло в щось набагато небезпечніше для російського контролю над Курською областю", - наголошує видання.

 

Журналісти проаналізували ситуацію на новій ділянці фронту в Курській області після того, як минулого тижня ЗСУ прорвали оборону ЗС РФ на ще одній ділянці російсько-українського кордону.

 

Як зазначається, українські танки увійшли в селище Веселе, а винищувач-бомбардувальник ВПС України скинув керовану супутником плануючу бомбу на будівлю, в якій, ймовірно, перебували російські військові.

 

Також у Forbes наголошують на тому, що в російському гарнізоні навколо Веселого перебуває велика кількість погано навчених молодих призовників, які, згідно з політикою Кремля, не повинні брати участь у бойових діях.

 

Видання пише, що сильна залежність північного угруповання російських військ від призовників для початкової оборони проти головного українського удару в Курській області, що розпочався в серпні, є однією з причин, через яку українцям вдалося так швидко просунутися.

 

"Це зловісний знак для росіян, що їхні оборонні зусилля у Веселому, мабуть, також залежать від непідготовлених молодих людей", - додають у Forbes.

 

Водночас, наголосив автор статті, українські воїни, які беруть участь у боях, є загартованими в боях добровольцями, яких підтримують танки, безпілотники й військові літаки.

 

Як повідомляла УМ, На Курщині «бавовна»: ЗСУ рознесли склад боєприпасів.