Удар КАБами по багатоповерхівці у Харкові: 33 постраждалих

16:51, 15.09.2024
Удар КАБами по багатоповерхівці у Харкові: 33 постраждалих

Авіабомба пошкодила багатоповерхівку в Харкові. Між 9-м та 12-м поверхами – пожежа й завали. (facebook.com/zelenskyy.official)

Російські терористи атакували керованими авіамомбами (КАБ) місто Харків у неділю.

 

Зафіксовано влучання у багатоповерхівку, постраждало 33 людини, з них – три дитини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський та місцева влада у соцмережах.

 

«Триває рятувальна операція в Харкові. Російський удар авіабомбами. Пошкоджено звичайний житловий будинок, багатоповерхівку. Між 9-м та 12-м поверхами – пожежа й завали.

 

На цей час відомо про понад 30 поранених, серед них діти. До порятунку людей залучені всі служби. Дякую кожному, хто допомагає», - написав глава держави.

 

 

За його словами, світ має допомогти захисту від російської військової авіації, від десятків керованих авіабомб, які щодня забирають життя українців.

 

«Цей терор може бути зупинений.

Але щоб зупинити терор, потрібно зупинити страх перед сильними рішеннями, які об’єктивно потрібні. Цю війну може завершити справедливо тільки рішучість. Саме рішучість найбільш ефективно убезпечує від терору», - додав президент.

 

Тоді як голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок російського удару по Харкову є пошкодження цивільної інфраструктури у Немишлянському районі.

 

А мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що кількість постраждалих зросла до 33.

 

"Вже відомо про 33 поранених мирних мешканців багатоповерхівки. Ворог влучив у 10 поверх будинка, пожежа охопила чотири поверхи - від 9-го по 12-й", - написав він.

 

Як повідомляла «УМ», північ Донеччини повністю знеструмлена через терористичні удари росіян у неділю. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт.