Аспірантура за $2000: у Києві затримали проректора університету, фото

13:04, 13.09.2024
Аспірантура за $2000: у Києві затримали проректора університету, фото

Момент затримання хабарника-проректора. (Фото: Фейсбук Київська міська прокуратура та Нацполіція)

Проректора одного зі столичних університетів затримали під час отримання 2000 доларів США за допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомили в Київській міській прокуратурі та столичній поліції у Фейсбуці..

 

У повідомленні правоохоронців на вказано назву вишу, але за даними джерела "Української правди", йдеться про Національний університет біоресурсів і природокористування України.

 

За даними слідства, чоловік на прохання свого знайомого звернувся до проректора університету з питанням щодо процедури вступу до аспірантури на денну форму навчання. Це давало б право отримати відстрочку від мобілізації.

 

Проректор повідомив, що серед вступників наразі велика конкуренція, проте він зможе вирішити питання із членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої "послуги" у 2000 доларів США.

 

 

Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі за напрямом підготовки "Публічне управління та адміністрування". На ці місця претендувало 12 абітурієнтів.

 

Під час отримання 2000 доларів США проректора затримали.

 

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на членів екзаменаційної комісії.

 

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла УМ, Корупція, бездіяльність влади, занепад економіки, зубожіння населення — це почалось іще до повномасштабного вторгнення.