Порошенко передасть на Покровськ 1800 FPV-дронів різних модифікацій і окопні РЕБ, фото

14:09, 12.09.2024
Порошенко передасть на Покровськ 1800 FPV-дронів різних модифікацій і окопні РЕБ, фото

ЄС передасть чергову партію техніки, яка вкрай потрібна українським військовим зараз на Донеччині.. (Фото: сайт ЄС)

На Покровський напрямок п’ятий президент України та лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко передасть чергову партію техніки, яка вкрай потрібна українським військовим.

 

Йдеться про 1800 FPV-дронів, "Мавіки", 15 квадроциклів для евакуації поранених, засоби окопного РЕБ та зарядні станції вже сьогодні будуть у підрозділах на Донеччині.

 

 Як інформує УМ, про це 12 вересня повідомили на сайті "ЄС".

 

"Ми минулого тижня були в Покровську і зараз вирушаємо на Покровськ. Це 15 квадрациклів, вони дуже ефективно себе показують. І тому все, що змогли купити – укомплектували і терміново на Покровськ", – розповів Порошенко.

 

Він зазначив, що наразі поставляють тільки те, що дуже просять воїни, і те, що не поставляє держава або поставляє неприйнятної якості.

 

"1800 FPV-дронів, модернізованих нами. Ми поставили плату, яка змінює частоти, щоб російські РЕБи не могли зупиняти наші FPV-шки. 1800 різних FPV-шок: "вісімок", "сімок", "десяток", нічних", -  розповів експрезидент.

 

 

На фронт також везуть засоби низькочастотного РЕБу.

 

"Нова антена дає можливість засобам РЕБ працювати в низькому діапазоні частот. Там, де росіяни останнім часом думали, що знайшли слабке місце в нашій системі оборони й нібито зайняли домінуючу позицію. "Він має не надто презентабельний вигляд, але це справді must have на фронті", – говорить Порошенко.

 

 

Він додав, що низькочастотною антеною доукомплектовують десятки підрозділів, які раніше вже отримували РЕБ від "ЄС"

 

 

"Усе, щоб парасолька РЕБу максимально ефективно захищала життя наших бійців", – пояснив Порошенко.

 

 

Нагадаємо,  раніше Порошенко передав 112-й бригаді ТрО два комплекси протидії засобам ворожих розвідок "Ай-Петрі" та комплекс БПЛА "Посейдон".

 

Як повідомляла УМ, Пекельний Покровськ: в місті рашисти перебили водопостачання, немає світла, зруйновано міст до Мирнограда.