Повернення 90-х: у Смілі кримінальники побили військового, фото

12:50, 10.09.2024
Повернення 90-х: у Смілі кримінальники побили військового, фото

Момент побиття у Смілі військового. (Фото: скриншот з відео опублікованого в низці ЗМІ)

Напад на військовослужбовця у Смілі Черкаської області має бути на особистому контролі міністра внутрішніх справ і генерального прокурора, заявив Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, і направив їм офіційні звернення.

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня Арахамія повідомив у Телеграмі.

 

"Побачив ганебний випадок нападу на військовослужбовця на лікуванні в м. Сміла. Цей випадок має бути на особистому контролі міністра внутрішніх справ та генерального прокурора. Направив офіційні звернення на обох та звернувся до профільного комітету проконтролювати ситуацію. Чекаємо на швидку реакцію", - наголосив він.

 

За повідомленням низки ЗМІ, у Смілі двоє молодиків побили ветерана російсько-української війни Анатолія Гончаренка. Про подію, що сталася на початку вересня, стало відомо з опублікованого відео: під час суперечки біля автомобіля один із чоловіків двічі б’є по обличчю людину у військовій формі. Після того, як ветеран падає, ще одного удару йому завдає інший учасник конфлікту.

 

Наприкінці серпня Гончаренко опублікував допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За версією Гончаренка, водій тієї автівки допустив аварійну ситуацію з його батьками і мав з ними конфлікт.

 

Жителі Сміли ідентифікували одного з нападників, місцевого кримінальника.

 

Як  повідомляє Головне управління Національної поліції у Черкаські області, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі Черкаської області.

 

Поліцейські встановили учасників інциденту та обставини конфлікту, який стався 3 вересня між водіями транспортних засобів неподалік села Ротмистрівка.

 

Як з’ясувалося, напередодні інциденту в одному з автомобілів їхали батьки колишнього військовослужбовця, в іншому - жителі Сміли. Конфлікт виник через те, що один із водіїв створив аварійну ситуацію.

 

Про те, що сталося, батьки розповіли сину - колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх "підрізав" у селі Ташлик.

 

Син вирішив розібратися з водієм, проте на місці водія не виявив. Натомість він зняв із транспортного засобу державний номерний знак і розмістив у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника.

 

Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

 

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції прибули на місце події, опитали учасників та викликали швидку медичну допомогу. Поліцейські супроводили автомобіль медиків та колишнього військового до лікарні, де його оглянули лікарі.

 

У медичному закладі 37-річний чоловік відмовився від госпіталізації. Окрім того, спілкуючись з поліцейськими, він вказав, що претензій ні до кого не має, і написав зустрічну заяву, в якій просив не проводити подальші дії й припинити розгляд справи.

 

Побитий військовослужбовець Анатолій Гончаренко, вочевидь, під тиском вимушений був записати "покаяльне" відео. (Фото: скриншот з відео опубліковане у соцмережі Х).

 

Пізніше правоохоронці знову зустрілися з чоловіком, який після спілкування погодився написати заяву щодо завдання йому тілесних ушкоджень.

 

Під процесуальним керівництвом Смілянської окружної прокуратури слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування можлива додаткова кваліфікація події.

 

Водночас щодо дій працівників поліції керівництво ГУНП в Черкаській області розпочало службове розслідування.

 

Додамо, що бив військового Анатолія Гончаренка - місцевий авторитет Вадим Долотенко, який нібито причетний до кількох кримінальних проваджень, пов’язаних із грабунками та завданням тілесних ушкоджень. До цього нібито Долотенко змушував військового записати відео з вибаченнями.

 

Вадим Долотенко - місцевий «авторитет», який приїхав на зустріч з дружками та побив військового.(Фото: Фейсбук Вадим Долотенко).

 

Як повідомляла УМ, Напад на ветерана спецпідрозділу Kraken Дмитра Павлова розслідує поліція.