«Рамштайн»: Іспанія доєдналася до IT-коаліції

16:49, 07.09.2024
«Рамштайн»: Іспанія доєдналася до IT-коаліції

Уряд і народ Іспанії системно підтримують Україну. (Фото з відкритих джерел)

Іспанія підписала Декларацію про наміри й таким чином доєдналася до ІТ-коаліції у межах зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони України  в суботу.

 

Відтак, Іспанія стала вже 13 країною-партнером, що входить до спеціальної групи з підтримки України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

 

«Дякуємо уряду і народу Іспанії за системну підтримку України. Долучення до IT-коаліції - чудова новина. Як і те, що все більше країн хочуть допомогти, щоб Україна стала більш технологічною. Та мала усі можливості для розгортання будь-яких цифрових рішень, які даватимуть відчутний результат в українському війську», - заявила заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко.

 

Нагадаємо, ІТ-коаліція - це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України ("формат Рамштайн") під керівництвом Естонії та Люксембургу. Вона зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

 

У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 70 млн євро.

 

Як повідомляла «УМ», глава Пентагону Ллойд Остін підбив підсумки «Рамштайну» та пояснив, чому наразі не йдеться про дозвіл США на удари далекобійною зброєю вглиб рф.