Під Покровськом кілька бригад ЗСУ і Нацгвардії контратакують росіян

15:33, 07.09.2024
Під Покровськом кілька бригад ЗСУ і Нацгвардії контратакують росіян

Запеклі дії бригади "Кара-Даг" у Селидовому можуть бути найбільш значущими з останніх контратак. (Фото бригади Нацгвардії «Кара-Даг»)

Близько 4-5 резервних бригад Сил оборони України проводять невеликі контратаки, які уповільнюють та відкидають росіян на Покровському напрямку.

 

Через це окупація росіянами міста Покровськ, що нещодавно здавалося неминучим, нині виглядає малоймовірним.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Forbes у суботу.

 

У матеріалі йдеться про те, що російська 2-га загальновійськова армія - десятки полків і бригад - переважає приблизно у чотири рази українські сили навколо Покровська, що входять до складу оперативно-стратегічної групи "Таврія".

 

Журналісти нагадують, що українці відступали вздовж Покровської осі щонайменше з середини лютого, коли росіяни прорвали оборону міста-фортеці Авдіївки на східному кінці осі.

 

За даними американського видання, українці тримали в резерві чотири або п'ять бригад - кожна з яких налічувала до 2 тися солдатів і сотні одиниць техніки. Російський пропагандист Євген Норін описав ці підрозділи як "непошкоджені і добре оснащені".

 

Forbes пише, що зараз деякі з цих резервів приєднуються до бою вздовж останньої лінії окопів і укріплених містечок за п'ять-шість миль від Покровська та його життєво важливих шляхів постачання.

 

«Відбувається саме те, що і передбачалося - українські збройні сили почали контратакувати», - повідомив один російський блогер. І це допомагає стабілізувати лінію фронту - принаймні поки що.

 

У публікації зазначають, що не варто очікувати негайних кардинальних змін навколо Покровська. Наразі українські підкріплення - як мінімум, бригада "Кара-Даг" Національної гвардії, 12 бригада "Азову" і 93 механізована бригада ЗСУ - проводять невеликі контратаки, основним ефектом яких є уповільнення або незначне відкидання росіян.

 

Запеклі дії бригади "Кара-Даг" у Селидовому, прифронтовому місті на південний схід від Покровська, можуть бути найбільш значущими з останніх контратак. Вже кілька днів нацвардійці підривають і захоплюють російські танки Т-64 і бойові машини, які намагаються проникнути в Селидове по головній дорозі зі сходу на захід.

 

Росіяни повинні пройти через Селидове, щоб мати змогу вести прицільний вогонь по Покровську. Але тепер, коли свіжі і добре оснащені українські війська знаходяться в Селидовому і наступають, захоплення Покровська росіянами, яке колись здавалося неминучим, виглядає дещо менш імовірним.

 

Як повідомляла "УМ", на минулому тижні під Покровськ перекинули бригаду Нацгвардії "Кара-Даг".

 

Днями на цьому напрямку відзначилися бійці "Азову": повернули під контроль частину селища Нью-Йорк і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні.