До Канади прибули на навчання українські пілоти

18:01, 06.09.2024
До Канади прибули на навчання українські пілоти

Канада перебрала на себе керівництво елементом FLIT в підтримці потенціалу ВПС України. (Фото: Royal Canadian Air Force)

Міністр оборони Канади Білл Блер повідомив, що група українських пілотів прибула на навчання до його країни на цьому тижні.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Блер розповів під час засідання 24-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», передає Міноборони Канади.

 

За його словами, пілоти ЗСУ пройдуть тренування за ввідною програмою для пілотів винищувачів (fighter-lead-in-training – FLIT).

 

Міністр зазначив, що наразі Канада перебрала на себе керівництво елементом FLIT у межах коаліції Об'єднаних Збройних сил США в підтримці потенціалу ВПС України.

 

Упродовж п'яти років ця коаліція інвестує 389 мільйонів доларів у підготовку пілотів F-16 для українського персоналу.

 

"Цей пакет підтримки включає в себе запуск тренувань з підвищення кваліфікації пілотів. В рамках нашої підтримки AFCC Канада також надаватиме критично важливе обладнання та іншу підтримку українським військово-повітряним базам і літакам", - заявив Блер.

 

Зазначається, що у межах цієї програми пілоти отримають базові навички роботи на винищувачі. Стандартний курс триває 6 місяців, програма містить 120 навчальних годин, 20 годин нальоту у симуляторі і 50 - реальних вильотів.

 

Зауважимо, що 6 вересня Канада анонсувала новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть ракетні двигуни CRV-7, боєголовки до них та стрілецька зброя.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський особисто взяв участь у 24-му засіданні у форматі «Рамштайн» і закликав партнерів зробити так, щоб «ця осінь стала часом падіння російської агресії».