Пекельна Донеччина: «азовці» повернули під контроль частину Нью-Йорка

10:28, 06.09.2024
Пекельна Донеччина: «азовці» повернули під контроль частину Нью-Йорка

Селище Нью-Йорк, частину якого звільнили "азовці". Йдуть інтенсивні бої. (Скріншот з відео бригади "Азов")

Українські військові на Торецькому напрямку оборони повернули під контроль Сил оборони частину селища Нью-Йорка на Донеччині.

 

Як інформує УМ, про це 6 вересня повідомили у 12-й бригаді спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України.

 

Бійці бригади обороняють та контратакують на Торецькому напрямку. "Азовцям" вдалось деблокувати українських військових, які були в оточенні, та повернути частину селища.

 

"На момент залучення бригади до бойових дій на напрямку, ситуація на лінії бойового зіткнення була катастрофічною. Але завдяки високому бойовому духу, мужності та професіоналізму бійців бригади, «Азову» вдалось стабілізувати ситуацію, повернути під контроль частину Нью-Йорку і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні", — написали на сторінці бригади.

 

Попри успіх, ситуація в Нью-Йорку залишається напруженою. За добу армія РФ проводить до 15 штурмів українських позицій.

 

"Ворог неодноразово заявляв, що повністю окупував Нью-Йорк. Проте це чергова маніпуляція окупантів. Сили оборони контролюють частину населеного пункту та роблять все можливе для звільнення українських територій", — йдеться у повідомленні "Азову".

 

Про посилені штурми та бої на Торецькому напрямку Генштаб почав повідомляти з середини червня 2024 року.

 

На початку серпня 2024 року російські окупанти поширювали відео, як встановили прапор на даху школи у Нью-Йорку, а також заявляли про захоплення селища. Цю інформацію 6 серпня спростував у Telegram керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

 

21 серпня аналітик сайту Deep State Руслан Микула розповів, що заяви російських пропагандистів про захоплення селища Нью-Йорк не відповідають дійсності. Бої там тривають: "Підрозділи 53 ОМБР досі перебувають та досі утримують багато позицій в межах селища Нью-Йорк. Але там є така дивна ситуація, що росіяни, намагаючись не вступати в бій, обходять наші СПшки (спостережні пункти — УМ.) і заходять в Неліпівку. Вже там їх намагаються уразити наші дронами, а вони намагаються скупчитись та закріпитися. І виходить дивна ситуація. В них нема закріплення в північній частині Нью-Йорка, але вже і є в Неліпівці, яка знаходиться північніше. Дивна тактика".

 

Як повідомляла УМ, Асиметричні бої: українські військові знаходять гідну відповідь на кожне звірство окупантів.