Україну можуть запросити до НАТО у 2025 році - Кулеба

11:42, 04.09.2024
Україну можуть запросити до НАТО у 2025 році - Кулеба

Кулеба вважає, що за наявності політичної волі шлях до цього навіть не треба шукати, бо "Україна може отримати запрошення навіть зараз, навіть сьогодні".

Запрошення України до НАТО ще до саміту Альянсу у Нідерландах у 2025 році.Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає цілком реальною перспективою.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в інтерв'ю CNN.

 

"Я чітко бачу можливість, щоб це сталося перед самітом НАТО у Нідерландах у 2025 році", – сказав Кулеба.

 

За його словами, якщо є політична воля, то шлях для цього навіть не треба шукати, бо "Україна може отримати запрошення навіть зараз, навіть сьогодні".

 

"Для нас питання запрошення України в НАТО залишається на порядку денному і ми порушуємо це питання на переговорах із партнерами, насамперед зі США", – наголосив міністр.

 

Глава МЗС уточнив, що йдеться не про негайний вступ в Альянс, а саме про запрошення, яке надішле сигнал політичної ясності та визначеності.

 

"Ми переконані, що Україна за всіма параметрами заслуговує на отримання такого запрошення вже зараз", – зазначив глава МЗС.

 

Нагадаємо, колишня віцепрем'єрка Ольга Стефанішина заявила, що Україна приєднається до Північноатлантичного альянсу суверенною та незалежною країною у межах кордону 1991 року й інші варіанти не обговорювалися.

 

Українська влада визнавала, що Альянс не направить Києву запрошення про вступ до завершення війни.

 

Водночас нещодавно президент Чехії Петр Павел заявив, що вступ України до НАТО не повинен залежати від того, чи контролює Київ всю територію.

 

Додамо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про відставку з посади - це вже шостий урядовець, який з 4 вересня іде з посади.

 

Як повідомляла УМ, Україна не може чекати ще 75 років вступу до НАТО.